• Publicerat 2 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Behrang Safari har gjort 81 matcher i Champions League och Europa League. På torsdag väntar turkiska jätten Besiktas på hemmaplan för Malmö FF, och trots världsnamn som Pepe och Ricardo Quaresma vägrar skåningarnas vänsterback ha överdriven respekt.
– Jag vet inte vad jag tycker om den turkiska ligan, säger han till Sydsvenskan.

Efter premiärförlusten i Europa League-gruppspelet borta mot belgiska Genk väntar nu turkiska jätten Besiktas på hemmaplan för Malmö FF.

På pappret är Istanbulklubben överlägsen de svenska mästarna. Namn som forne Real Madrid-stjärnan Pepe, portugisiska trollgubben Ricardo Quaresma och tidigare Liverpoolyttern Ryan Babel är några av profilerna i Besiktas.

Malmös vänsterback Behrang Safari, som gjort 81 matcher i Champions League och Europa League för Basel och Anderlecht, räds dock inte turkarna.

– Det är namnen på spelarna som är det enda. Annars vet jag inte vad jag tycker om den turkiska ligan, säger han till Sydsvenskan och fortsätter:

– Besiktas har många individuellt duktiga spelare, men vi är också bra.

Markus Rosenberg spelade ihop med Ryan Babel i Ajax och MFF:s lagkapten är även han lite kaxig inför mötet på torsdag.

– Han var nog glad när jag lämnade så att han fick lite speltid, säger Rosenberg om Babel.

Behrang Safari, som tros ta över kaptensbindeln från Rosenberg när denne lägger av efter säsongen, medger att han och de rutinerade spelarna i MFF har en extra viktig roll i Europamatcherna.

– Visst känner jag ett ansvar på mina axlar. Jag är en av de erfarna som vet vad det handlar om. Hur det kan se ut och vad som krävs. Tillsammans med ”Mackan” och några till så får jag visa vägen, konstaterar 33-åringen.