Får Malmö FF med Johan Dahlin och Rasmus Bengtsson till torsdagens hemmapremiär i Europa League? Nu försöker MFF med en extrainsatt träning för att rädda stjärnorna.

Står Malmö FF inför två tunga tapp inför årets största match?
Ja, risken finns uppenbarligen. Både Dahlin och Bengtsson missade senast 0-0 mot Gif Sundsvall. Den sistnämnde med lårbesvär och med en målvakt som var sjuk.

Från Sundsvall i allsvenskan går man nu mot den största matchen, jämte Östersunds Arsenal-möten som spelats i år av ett svenskt klubblag.
I det låter det som att det blir svårt att få råd med att avvara två så betydande namn som Johan Dahlin och Rasmus Bengtsson.

LÄS: ÄR DET HÄR LOVANDE FÖR MFF?

– Just nu är vi fortsatt hoppfulla, säger MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson till Kvällsposten.

– Johan fick smällen mot käken mot Kalmar och var öm i den efteråt. Han hade inga hjärnskakningssymptom efteråt och spelade mot Norrköping, säger Jesper Robertsson.

– Därefter hade han någon dag mer ont i käken och huvudvärk. Så vi bedömde att vi skulle vila honom mot Sundsvall och försöka få honom helt fräsch.

– Johan planeras in i träning i morgon (tisdag).

– Rasmus stegrar vi dag för dag.

Med det sagt så går båda nu under dagen ett extrapass när resten av truppen är ledig. Ett extratest och allt för att ge båda så stora chanser som möjligt till spel på torsdag.