FD:s avslöjande om att Manchester United visat intresse för Andreas Granqvist, 33, har fått stort genomslag i dag. Till Sportbladet säger Helsingborgs ordförande att han inte kan stänga några dörrar.
– Om det skulle finnas ett intresse från familjen Granqvist att flytta utomlands igen, eller någon annan form av lösning, så måste en ny klubb komma överens med både Granen och HIF, säger Krister Azelius till Sportbladet

Andreas Granqvist till Manchester United?

Ja, det kan låta för mycket för att vara sant men enligt FD:s källor har en kontakt tagits, intresse har framförts. Om det sedan blir Granen, John Terry eller någon annan erfaren mittback som förstärker ett krisande Manchester United i vinter återstår att se.

– Jag vet om att det finns ett stort intresse för mig. Det gör det fortfarande. United är otroligt smickrande men jag har ännu inte hört något konkret, säger han till FD och går in på att han trivs i Helsingborg – som ser ut att ta klivet upp i Allsvenskan – men ändå inte vill utesluta en ny utlandssejour om budet är det rätta.

– Men jag vill ändå inte utesluta någonting. Om exempelvis en storklubb kommer med någonting i januari, då får vi se, men samtidigt måste HIF i så fall vara med i båten, betonar han.

Zenit och Lokomotiv Moskva finns fortsatt med i bilden och har inte gett upp jakten på Granen. Helsingborgs ordförande Krister Azelius säger till Sportbladet att han inte haft någon kontakt med den engelska storklubben, men hävdar samtidigt att klubben inte skulle stoppa ett stort bud på stjärnan.

– Om det skulle finnas ett intresse från familjen Granqvist att flytta utomlands igen, eller någon annan form av lösning, så måste en ny klubb komma överens med både Granen och HIF, säger han och svarar på frågan om lagkaptenen hade blivit ”dyr” att köpa loss.

– Ja, det skulle han bli även om ”dyr” är ett relativt begrepp. Det beror på vem vi har att göra med, men vi måste självklart se om vårt hus. HIF:s ekonomi är ansträngd.

Azelius är inne på att ekonomin är ansträngd, men vill inte gå så långt att säga att Granqvistpengar hade räddat ekonomin.

– Det bästa för oss är om Andreas bidrar till 1) att vi går upp i allsvenskan, 2) stannar i allsvenskan.

– Att låna ut honom känns inte i det sammanhanget som det mest troliga, men jag är inte beredd att stänga några dörrar alls. Just nu blir det mest spekulationer, säger Azelius till Sportbladet.