• Publicerat 2 oktober
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

AIK hade över 49 000 åskådare på sin senaste hemmamatch, detta i superderbyt mot Hammarby. När Örebro på söndag kommer på besök ökar AIK kapaciteten på Norra stå från 4 500 till 5 000 åskådare.

Största publikmatchen någonsin i Stockholm ett faktum förrförra söndagen när AIK tog emot Hammarby i superderbyt. Över 49 000 åskådare fanns på plats och såg Gnaget vinna med 1-0.

Nu leder AIK allsvenskan med åtta poäng när det nu bara återstår sex omgångar. På söndag kommer Örebro på besök och nu meddelar serieledarna att de ökar klacksektionen på Norra stå från 4 500 platser till 5 000, något de skriver om på sin hemsida.

”Tack vare ett gott samarbete med räddningstjänsten, polisen och arenan har AIK Fotboll möjlighet att öka kapaciteten på Norra stå. Detta positiva besked är en följd av dels ett långsiktigt och hårt arbete för att rätta till tidigare påpekanden och att undvika friktioner vid våra arrangerade hemmamatcher, men även för de trygga och säkra arrangemang som AIK Fotboll har genomfört under den pågående säsongen. Detta arbete skulle inte ha varit möjligt utan alla fantastiska AIK-supportrar, tack för att ni stödjer AIK med en positiv läktarkultur från samtliga läktare”.