Vattentäta i premiären och seger då med 1-0 uppe i Östersund. I går var det dock ett betydligt svagare Djurgården som tog emot jämtlänningarna. ÖFK vann med 2-0 och målskytten Dennis Widgren ser stor skillnad i dagens Djurgården kontra laget som de mötte i våras.
– De släppte till lite för mycket ytor för oss och det var ganska enkelt att spela igenom. I våras minns jag att de var väldigt täta, säger vänsterbacken till FotbollDirekt.se.

Djurgården fick en smakstart i allsvenskan med en blytung 1-0-seger borta mot Östersund i premiären, detta mot ett ÖFK som knappa två månader tidigare besegrat Arsenal på Emirates Stadium och som den 1 april när Dif gästade Jämtkraft Arena fortsatt hade stjärnor som Sotirios Papagiannopoulos, Ken Sema och Saman Ghoddos i elvan.

I går, ett halvår senare, var det ett helt annat Östersund som kom till Stockholm för det andra mötet med Djurgården. Stornamn efter stornamn försvann i somras, men det hindrade inte jämtlänningarna från att knipa tre poäng av ett Djurgården som fortsätter sin kräftgång. ÖFK vann med 2-0 och Dennis Widgren, som satte tvåan, ser stor skillnad i det Djurgården som han och lagkamraterna mötte i går kontra det i april.

– De släppte till lite för mycket ytor för oss och det var ganska enkelt att spela igenom. I våras minns jag att de var väldigt täta i sina lagdelar, men nu var det öppnare, konstaterar 24-åringen för FotbollDirekt.se.

Det kändes som att ni hade kontroll på Tele2?

– De kom väl in i straffområdet några gånger, men de fick inte till det. De har ju haft lite problem på hemmaplan och det känns som att det var ett bra läge att möta dem. Samtidigt gjorde vi en bra match, så ja, hyfsad kontroll hade vi väl.

Medan Djurgården ligger kvar på åttonde plats med åtta poäng upp till Europaplats, vilket kan bli hela elva pinnar om Hammarby i kväll vinner mot IFK Göteborg, skuggar helt plötsligt Östersund tredjeplatsen. Bara två poäng upp till Malmö och Bajen är nu ett faktum för jämtlänningarna.

– Det kunde man kanske inte tro, men det känns jävligt bra nu. Vi har ryckt upp oss efter fyra raka förluster, vi har hittat rätt, utbrister Widgren och fortsätter:

– Vi gav dock aldrig upp när det gick tungt utan vi fortsatte jobba på. Vi har gjort det bra och viker inte ner oss. Vi har visat karaktär!

Vad har tränarrockaden med Graham Potter ut och Ian Burchnall in betytt?

– Jag tror att det var bra för oss att få in lite nya influenser. Framförallt vårt presspel har vi fått till väldigt bra under Ian, vi vinner tillbaka bollen snabbare och högre upp nu och vi har mer folk som fyller på i boxen. Det såg man inte minst i går mot Djurgården då både jag och Ronald (Mukiibi) gjorde mål.

Ni har Hammarby kvar att möta hemma (sista omgången). Hur ser du på jakten på Europaplatserna?

– Vi ska bara fokusera på oss själva. Vi har också Norrköping och Häcken kvar att möta, det är roliga matcher och det känns kul att det kommer leva ända in i slutet och att man inte befinner sig i något ingenmansland!