En lika viktig som svår match väntar för Malmö FF på torsdag. Den turkiska storklubben Besiktas kommer på besök och inför matchen finns en del frågetecken i MFF-truppen. Klubben hoppas att både Rasmus Bengtsson och Johan Dahlin ska kunna komma till spel. 

Oscar Lewicki var avstängd mot Sundsvall senast (0-0) och på skade- och sjukdomsfronten saknades därtill Carlos Strandberg, Guillermo Molins, Fredrik Andersson, Johan Dahlin och Rasmus Bengtsson.

Med bara tre dagar till den svåra hemmamatchen mot Besiktas i Europa League kommer MFF med positiva besked i Bengtssons och Dahlins fall.

I Dahlins fall befarades en hjärnskakning efter en smäll mot Kalmar, men det visade sig vara lindrigare än så och MFF-keepern går in i full träning i morgon, skriver Fotbollskanalen.

– Vi har gjort tester om det skulle vara hjärnskakning och det är det inte. Det var mer från vår sida att det var bättre att få bort symptomen helt, säger fysioterapeuten Jesper Robertsson till sajten.

Mittbacken Bengtsson åkte på en ”muskelspasm” mot IFK Norrköping och kommer att testas på tisdagsträningen för att se om han håller.

– Nu har vi haft målet med Besiktas och det är fortfarande aktuellt, så vi kommer också göra test på honom i morgon och det blir sluttestet, för han har inte fått några ”setbacks”. Vi är förhoppningsfulla, säger Robertsson till Fotbollskanalen.

Övriga spelare är inte aktuella redan på torsdag.