I går blev Dennis Widgren matchvinnare för Östersund genom att sänka Djurgården på Tele2 arena. Frågan är dock var ytterbacken spelar nästa år. FD kan avslöja att ÖFK i somras nobbade ett bud från MLS-klubben Portland och att det nu även finns flera allsvenska toppklubbar med i bilden. 

24-åringen har varit med på hela resan från botten till toppen i Östersunds FK.

Från spel i division 2 säsongen 2011 till att föra upp klubben till Allsvenskan. Väl där har han allt som oftast varit bofast i Graham Potters och numera, Ian Burchnalls startelva.

Kontinuerlig speltid i Allsvenskan och goda prestationer i Europa League gjorde att det norska landslaget försökte knyta den spelskicklige ytterbacken till sig.

Widgrens pappa är av norskt ursprung och allt var klart för landslagsdebut l i träningsmatcherna mot Australien och Albanien i slutet på mars.

Men pappersstrul vände på steken och kallelsen från Lars Lagerbäck hamnade i soptunnan. Widgren informerades i ett sent skede om att han var tvungen att avsäga sig sitt svenska medborgarskap för att få norskt pass, vilket gjorde att planen gick i sank, då spelaren inte var beredd att göra den uppoffringen.

Med bara månader kvar på sitt nuvarande kontrakt sänkte han igår Djurgården med matchens 2-0-mål och frågan är vad som händer med Östersundssonen till nästa säsong.

Enligt FD:s källor så var det inte långt borta att Widgren lämnade för utlandet i sommarfönstret. MLS-klubben Portland kom med ett konkret bud, som nobbades av Östersund. Dessutom ska även schweiziska Super League-laget Luzern ha funnits med i bilden.

ÖFK ville dock inte släppa Widgren under sommarfönstret och med ett utgående kontrakt är han nu fri att förhandla med andra klubbar. Enligt FD:s källor ska nu ett flertal allsvenska toppklubbar framförts sitt intresse till spelaren, som snart kan ha flera kontraktsförslag att ta ställning till.

För tillfället pågår dock inga kontraktsförhandlingar med Östersund.

FD söker Östersunds ordförande Daniel Kindberg för en kommentar.