Foto: Bildbyrån

Jiloan Hamad petades senast mot Elfsborg. Därmed fick Hammarbys mittfältsankare Junior bära kaptensbindeln, detta blott andra gången i den grönvita dressen.
– Det är alltid en stor ära. Ja, jag blev förvånad över Hamad, säger 26-åringen till FotbollDirekt.se.

I Svenska cup-gruppspelet bar Serge-Junior Martinsson Ngouali kaptensbindeln för Hammarby i en match. Mittfältaren hade förrän i onsdags inte fått bära den igen, men då Jiloan Hamad överraskande petades mot Elfsborg gav tränaren Stefan Billborn ansvaret till Junior.

Många höjde på ögonbrynen över petningen av Hamad, så även 26-årige Junior.

– Ja, jag blev förvånad, säger han till FD.

Hur var det att få vara lagkapten mot Elfsborg?

– Det är alltid stort att få bära bindeln, inte minst för en så pass stor klubb som Hammarby är. Alltid en ära!

Från att ha slagits om SM-guldet är Hammarby nu hela tio poäng bakom serieledande AIK. I stället är det snarare tredjeplatsen som de nu måste behålla, detta då tabellfyran Malmö bara är en pinne efter Bajen.

– Vi fokuserar bara på oss själva, då vet vi att vi gjort det som vi ska göra som lag. VI är i en poängmässig formsvacka nu, men det kan vända snabbt, säger Junior och fortsätter:

– Det är 21 poäng kvar att spela om, men vi tar en match i taget så får vi se hur långt det räcker.

Under måndagskvällen tar Hammarby emot IFK Göteborg på hemmaplan, ett Blåvitt som haltar rejält i tabellen och bara är fem poäng från kvalplats. Junior varnar dock för motståndet.

– IFK Göteborg är fortfarande ett storlag och vi har största respekten för dem, men vi ska vinna den matchen. Vi ska komma på rätt spår igen!