• Publicerat 30 september
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Malmö FF hade chansen att sätta press på tabelltvåan Norrköping vid seger hemma mot Sundsvall i kväll, men det blev en missräkning. Matchen slutade 0-0. 

Trots att Malmö förlorade i onsdags mot Norrköping kunde de ändå gå om Hammarby i tabellen och ta över tredjeplatsen, i alla fall tillfälligt. Detta då även Bajen förlorade i onsdags och först spelar i morgon mot Blåvitt.

MFF lirar på torsdag hemma mot Besiktas i Europa League och därför luftades flera spelare hemma mot Sundsvall i dag såsom finska målvakten Walter Viitala, Bonke Innocent och Romain Gall.

Sundsvall saknade David Myrestam och Juanjo Ciercoles, som båda var avstängda. Det var även MFF:s Oscar Lewicki.

I den tionde minuten skapades matchens första farlighet och det var Sundsvall som hade den. Linus Hallenius, tvåa i skytteligan, med skott, men Viitala med på noterna.

I den 20:e minuten var det i stället ytterst nära MFF-ledning då Sören Rieks träffade stolpen via Eskelinens hand. Fint anfall av MFF och en vass aktion av gästernas keeper.

Nielsen nära för MFF kort därpå, men avslutet utanför.

Mållöst i paus!

Dubbelbyte i MFF efter timmen spelad. In med Anders Christiansen och Arnor Traustason, ut med Fouad Bachirou och Romain Gall.

Haro in för Sundsvall i 67:e minuten, ut med Wilson. Kort senare kom Rubio in, ut med Berg som satte den sena kvitteringen mot Djurgården senast.

Kalasläge för Maic Sema i 75:e minuten, men skottet över efter fin kontring. Borde kanske varit mål där, Maic!

Sista MFF-bytet med tio minuter kvar då Safari lämnade plats åt Binaku.

Hallenius mållös i kväll och därmed inte ikapp skytteligaledaren Paulinho. Hallenius utbytt i 89:e minuten, in med Morsay.

Slut! Matchen slutade 0-0, en missräkning för MFF så klart. Visserligen är de förbi Hammarby tack vare bättre målskillnad, men tar Bajen en poäng mot Blåvitt i morgon ligger Stockholmslaget återigen trea.

Malmö FF: Viitala – Larsson, Brorsson, Nielsen, Safari – Gall, Bachirou, Innocent, Rieks – Rosenberg, Antonsson

Sundsvall: Eskelinen – Moros Gracia, Björkander, Moreno – Tamimi, Batanero, Berg, Olsson – Sema, Hallenius, Wilson