• Publicerat 30 september
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Djurgården med ny förlust, denna gång hemma mot Östersund med 2-0. FD:s reporter Casper Nordqvist ser ingen räddning för Stockholmslagets säsong.
– Nej, inte ens en derbyseger mot AIK om två omgångar kan rädda det här, säger han. 

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER DJURGÅRDEN – ÖSTERSUND 0-2

Din bild av första halvlek?

– En rätt deppig sådan. Djurgården inledde visserligen bra, men när Östersunds mål kom i 13:e minuten genom Ronald Mukiibi (uselt försvarsspel!) tappade hemmalaget momentum och skapade inte mycket framåt. ÖFK hade kontroll.

Den andra då?

– Tja, känslan var ridå direkt för Djurgården då Dennis Widgren prickade in 2-0 bara ett par minuter efter pausvilan. Djurgården försökte och visst borde Aliou Badji gjort mål på sin nick! Djurgården hade lägen, men var inte tillräckligt kliniska framför mål. ÖFK med en väl genomförd bortamatch.

Vilka stack ut?

– Svårt att hylla några i Djurgården, men hos gästande ÖFK var Hosam Aiesh riktigt bra. Rewan Amin fin på mitten också!

På tal om Östersund, bara två poäng från Europaplats nu!

– Otroligt imponerande med tanke på alla spelartapp. Helt plötsligt ska både Malmö och Hammarby känna sig hotade av ÖFK. Blir en spännande slutspurt om Europaplatserna!

Men Djurgården, vad händer där?

– Ja, den här säsongen är över, och det känns som att det varit pyspunka sedan uttåget mot Mariupol i Europa League-kvalet – och det är två månader sedan! Inte ens en derbyseger mot AIK om två omgångar kan rädda det här. En åttondeplats ser verkligen inte bra ut och nu gäller det bara för Djurgården att göra det så bra som möjligt i de återstående sex matcherna.