Om två veckor så slås portarna upp för Hammarbys nya träningsanläggning ute i Årsta. En satsning som kostat mellan 35-40 miljoner. Nu är det dags och sportchef Jesper Jansson vågar jämföra med FC Köpenhamn.
– Det här betyder oerhört mycket för hela Hammarby. För alla spelare – intryck av Hammarby för nya spelare, säger Jesper Jansson till FotbollDirekt.se.

Nya Årsta IP är alltså på gång, en satsning som kommer att ge Hammarby en av fotbolls-Sveriges mest moderna träningsanläggningar. En stor satsning av ett Hammarby som samtidigt över det senaste året genomfört sin kanske allra största satsning någonsin i spelaraffärer. Lägg till det uppskattningsvis 35 000 000- 40 000 000 för nya fastigheter Årsta IP och ett nytt högkvarter för hela Hammarby Fotboll. Drygt 5 000 000 kommer från en insamling, utöver det har Hammarby tagit ett banklån för att finansiera bygget.

Om två veckor så ska allt vara färdigställt, även om Hammarbys a-lag inte kommer att börja träna där förrän allsvenska säsongen är över.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson som var i FC Köpenhamn, Skandinaviens största klubb, innan han gick till Hammarby, ser nu faciliteter som han anser går att jämföra med dansk tungvikt.

– Det här är Hammarby och våra spelare så väl värda. Resurser på det här viset och också hur spelarna nu så länge fått flacka runt, säger Jansson till FotbollDirekt.se.

– Men lika mycket och kanske framförallt så är det här någonting som kommer att binda i hop hela Hammarby Fotboll. Administration, akademi. Allt. Sedan är det klart att det kommer att förstärka bilden av Hammarby för nya spelare som första gången kommer hit. Synintryck. Bra reklam för Bajen.

Saknar du någonting?
– Det är klart att fler planer behöver vi ju. Det är inte tillräckligt på Årsta. På det viset kan vi inte jämföra oss med en klubb som FCK men på andra vis kan vi göra det. Ser man till fastigheter och infrastruktur så är nivån FCK:s.

– Nej, detta kommer på alla vis bli ett oerhört lyft. Det gäller att investera rätt. Allsvenska storklubbar måste tänka större. Det är därför det här är så rätt det här Hammarby gör och jag vet så många som jobbat stenhårt för att det här ska bli verklighet. Nu har vi en toppmodern matcharena med Tele2, en träningsanläggning på toppnivå, liksom ännu ett oerhört fint ställe att träna på i nya Hammarby IP. Det är det inte många allsvenska klubbar som kan visa upp.