• Publicerat 29 september
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Andreas Granqvist gjorde sitt första mål i Helsingborg sedan återkomsten, men det räckte inte för tre poäng. I stället fick landslagskaptenens lag nöja sig med 1-1 borta mot Gais och nu toppar inte längre HIF tabellen. 

Helsingborg leder inte längre superettan. Falkenbergs seger i går och HIF:s kryss i dag innebär att hallänningarna tack vare bättre målskillnad toppar tabellen. Ner till tredjeplacerade AFC Eskilstuna är det dock hela nio poäng (AFC med en match färre spelad).

HIF inledde bäst borta mot Gais under lördagen. I den 42:a minuten satte Andreas Granqvist 1-0, hans första mål sedan återkomsten till HIF. Landslagskaptenen knäade in bollen efter en fast situation, men det räckte inte för tre poäng.

Med knappa 20 minuter kvar prickade nämligen Mahmoud Eid in kvitteringen för Gais, vilket blev slutresultatet. Gais ligger tia i tabellen med endast tre poäng ner till kvalplats.