• Publicerat 28 september
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Falkenberg är ny serieledare i superettan. Christian Kouakous 2-2-mål för Brage såg ut att resultera i ett kryss, men med knappa tio minuter kvar avgjorde hallänningarna och har nu passerat Helsingborg i tabellen.

Efter två år i superettan ser det nu ut att bli allsvenskan igen för Falkenberg. Under fredagskvällen blev det seger hemma mot Brage med 3-2.

När gästerna genom Christian Kouakou satte 2-2 med kvarten kvar såg det ut att sluta oavgjort, men hallänningarna hade en extra växel. I den 82:a minuten prickade Per Karlsson in segermålet för Falkenberg som nu leder superettan med en poäng före Helsingborg, men då har skåningarna en match färre spelad.

Ner till tredjeplacerade AFC Eskilstuna, som likt HIF spelat en match färre än Falkenberg, har hallänningarna nio poäng till godo. Brage ligger femma i tabellen med hela nio poäng upp till just AFC.