• Publicerat 27 september
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Han blev allsvenskans dyraste försvarare genom tiderna när Werder Bremen cashade upp 30 miljoner kronor för Djurgårdens Felix Beijmo. Än så länge har dock inte 20-åringen gjort en minut i Bundesliga.
– Vi ligger på en andra plats. Det går inte säga så mycket då, säger han till Fotbollskanalen.

Det var i juni månad som Djurgården sålde Felix Beijmo till Werder Bremen för 30 miljoner kronor – allsvenskans dyraste försäljning av en försvarsspelare genom tiderna.

U21-landslagsmannen är därmed lagkamrat med Ludwig Augustinsson, men medan den sistnämnde betraktas som en av klubbens viktigaste spelare har Beijmo ännu inte gjort en minut i vare sig Bundesliga eller i lagets b-lag. Trots detta hänger han inte läpp över situationen.

– Det är svårt att säga någonting om. Laget går bra, vi har elva poäng på fem matcher. Vi vann mot Hertha Berlin som låg tvåa inför matchen och nu ligger vi på en andra plats. Det går inte säga så mycket då. Jag väntar bara på min chans, jag skulle bara vilja säga att det går väldigt bra på träningarna och jag har bra samtal med tränarna som hela tiden ger mig feedback och berättar för mig vad jag kan förbättra. Det är absolut ingen stress, jag är bara 20 år och det sa de till mig när jag skrev på också. Just nu har de en bra högerback och jag är en värvning som de tror mycket på inför framtiden, säger Beijmo till Fotbollskanalen.

I Djurgården var högerbacken lagkompis med Jonathan Augustinsson. Att nu få hänga med storebror Ludwig Augustinsson i Werder Bremen är något som Beijmo värdesätter och han tackar landslagets ordinarie vänsterback för hjälpen i Tyskland.

– Han tar hand om mig som en storebror – han visar mig var vi ska gå och käka och är det någonting som jag inte förstår på träningarna så är det han som hjälper mig. Han har varit riktigt bra mot mig.