GIF Sundsvalls succé är total den här säsongen. Klubben tippades sist av mängder av experter. I stället kan man göra sitt bästa resultat någonsin. Nu pågår arbetet med att säkra nya kontrakt. Här är spelarna som sportchefen Urban Hagblom vill behålla. 

De senaste åren har det mest varit negativa rubriker för GIF Sundsvall. Ekonomin har varit usel och plumpa uttalanden från ordföranden om att pantsätta Emil Forsberg har dominerat mediebevakningen.

Men ända sedan säsongen startade har rubrikerna vänt till något positivt. Med Joel Cedergren vid rodret och Linus Hallenius som anförare har laget charmat allsvenska supportrar med sin fotboll. Den har dessutom varit effektiv. Giffarna ligger just nu sjua i tabellen och har fortfarande chans att klättra ett par placeringar.

Tryggheten över att inte behöva oroa sig för att åka ur har gett klubbens sportchef chansen att se över spelaravtalen i ett tidigare skede.

– Vi brukar få sätta oss med nästa års trupp i mitten av november. Nu kunde vi göra det i slutet av augusti. Det är enormt ovant, men jag känner en stor glädje och hoppas vi ska kunna vara ännu bättre förberedda till 2019, säger Urban Hagblom till Sundsvalls Tidning.

Fokus ligger på att säkra spelare man vill fortsätta bygga truppen vidare på. Enligt Sundsvalls Tidning är prio ett att säkra nytt kontrakt med följande spelare:

”Klubben förhandlar med Linus Hallenius, David Batanero, Juanjo Ciércoles, Dennis Olsson och Eric Björkander om nya kontrak.”

I Hallenius fall finns ett optionsår som gör att spelaren skulle kunna lämna klubben gratis i vinter. Det vill Giffarna undvika och förhandlingar ska vara påbörjade om ett nytt kontrakt.

Succé-mittfältsparet Batanero och Ciercoles sitter inte på utgående avtal, men där vill klubben säkra upp sina nycklar. I backlinjen riskerar man att tappa Filip Tägtström, Dennis Olsson och Eric Björkander. Där förhandlas det intensivt med de två sistnnämnda.

Spanske backen Carlos Gracia och unge målvaktsgenombrottet William Eskelinen är näst på tur att försöka förlänga med.

– Det har inletts diskussioner om förhandlingar. Vi ser gärna William i Sundsvall för en lång tid framöver, säger Urban Hagblom.