• Publicerat 26 september
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Tredje förlusten på de fyra senaste matcherna. September har inte varit någon rolig månad för Hammarby. Under onsdagskvällen 0-1 hemma mot Elfsborg. FD:s krönikör Magnus Österberg ger nedan sin syn på drabbningen. 

FEM SNABBA MED MAGNUS ÖSTERBERG EFTER HAMMARBY – ELFSBORG 0-1

Första halvlek, led Bajen av derbybaksmällan?

– Initialt inte alls. Många spelsugna och bra intensitet när man inte hade bollen. Första 10-15 är ganska bra utan några superchanser.

Din bild av första halvlek i stort?

– Som sagt en okej start från Hammarby. Elfsborg ganska låga och kompakta inledningsvis, som väntat. Få klara chanser, Mats Solheims inlägg som nådde Imad Khalilis huvud var det hetaste hemmalaget åstadkom. Gästerna med några omställningar, och så klart ledningsmålet. En totalt sett halvljummen första halvlek.

Vad hände i andra halvlek?

– Hammarby jagade, försökte och lyckades skapa en del tryck och lägen. Elfsborg så klart mest intresserade av att låta klockan gå, något man lyckades bra med.

Matchens mest framstående spelare?

– Chinedu Obasi fick Hammarby inte kontroll på. Han fick många bollar till sig och startade anfallen via sitt targetspel och luriga klackar/skarvar. I Hammarby var Björn Paulsen bättre än på ett tag både defensivt och offensivt. Det mest positiva i Bajen var annars Leo Bengtssons inhopp!

Och nu då?

– Hammarby får fortsätta att leta flytet i sitt offensiva spel. Tendenserna finns där men man är lite för oskarpa när det ”bränner till”. Det skapas nog med lägen i den andra halvleken för att göra mål. Elfsborg krigar på och gör det man måste, det vill säga plocka poäng. Jimmy Thelin vill nog något helt annat men just nu är det prio att säkra poäng. En bra genomförd bortamatch inser läge man befinner sig!