• Publicerat 25 september
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Mohammed Al-Hakim hamnade i fokus efter IFK Göteborg-Elfsborg. En feldömd straff kostade gästerna segern. Domaren valde att avstå match i förra omgången, och kommer heller inte döma den kommande.
– Det är det värsta jag upplevt som domare, det tuffaste – men jag tror jag långsiktigt blir starkare, säger han till Sportbladet angående det som hände på Gamla Ullevi. 

Elfsborg tappade 0-2 till 2-2 på Gamla Ullevi förra veckan mot IFK Göteborg. Hemmalagets kvittering i slutminuterna kom till efter en feldömd straff av Mohammed Al-Hakim. Dessutom gav han inte rött kort till Jon Jönsson som skallade Robin Söder. Två misstag som gjorde Al-Hakim extremt kritiserad.

Nu valde han själv att peta sig från förra omgången – och han kommer heller inte döma kommande, något han berättar för Sportbladet.

– Mitt eget, i samråd med min domarcoach Peter Fröjdfeldt. Jag har inte mått bra och känner att jag mår bäst av att ladda batterierna. Jag var väldigt besviken på mig själv, säger han till tidningen och fortsätter:

– Det blev väldigt stor medial uppmärksamhet, många som uttalade sig och det har triggat fans som hört av sig med hatiska och upprörda mejl och sms. Vår roll som domare är väldigt utsatt.

Det som hände på Gamla Ullevi är något som Al-Hakim kommer minnas tillbaka på med ledsamma ögon.

– Det är det värsta jag upplevt som domare, det tuffaste – men jag tror jag långsiktigt blir starkare. Det känns väldigt mycket bättre redan efter att jag har fått ta det lugnt några dagar. Jag har umgåtts mer med mina nära och kära. Stöttningen från domarkommittén och Peter (Fröjdfeldt) har varit bra också.