Foto: Bildbyrån

Hammarby föll tungt mot AIK i söndags. Medan matchhjälten Henok Goitom rankade målet som hans viktigaste i den svartgula dressen har Bajens David Fällman en helt annan bild.
– Nu när du ställer frågan… Jag har aldrig tänkt i de banorna, men jag får nog svara att det här är tyngsta förlusten i min karriär, säger mittbacken till FotbollDirekt.se.

Sju poäng upp till serieledande AIK. Ja, det är Hammarbys nya verklighet efter förlusten i söndags på Friends Arena.

För FotbollDirekt konstaterade segerskytten Henok Goitom efteråt att målet var hans viktigaste i karriären. När FD nu två dagar senare frågar Hammarbys mittback David Fällman om det var hans tyngsta i karriären funderar först vinterförvärvet innan han svarar.

– Oj… Ja, det är nog den tyngsta. Nu när du ställer frågan… Jag har aldrig tänkt i de banorna, men jag får nog svara att det här är tyngsta förlusten i min karriär, säger Fällman.

Hur tungt har det varit sedan i söndags?

– Klart det sved väldigt mycket, men vi har återhämtat oss nu och så. Vi har ändå fått två träningar i kroppen nu så vi har kunna återhämta oss fotbollsmässigt och även i det mentala.

Redan under onsdagskvällen väntar Elfsborg på Tele2 Arena. För tätt inpå derbyt tänker säkert vissa, men Fällman är av en annan åsikt.

– Personligen hade jag velat spela match redan dagen efter, så jag tycker det är skönt med match redan nu. Som sagt, förlusten svider fortfarande men jag ser det på det sättet att vi får chansen att ta tre poäng mot Elfsborg i stället.

Med åtta omgångar kvar att spela ligger Hammarby trea i tabellen. Bakom flåsar Malmö FF i nacken. Skåningarna nu bara en pinne bakom Bajen. Om det finns någon rädsla att bomma Europaplatserna?

– Nej, ingen rädsla. Vi har räknat med att Malmö ska ligga däruppe, de är ett väldigt duktigt lag, men vi är lika bra! Kommer vi bara tillbaka till vårt rätta jag kommer vi skrapa ihop en hel del poäng, det är jag helt säker på, avslutar Fällman.