Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg lånade överraskande i början på hösten Hammarbys Marcus Degerlund. Men 20-åringen har än så länge helt hamnat utanför. Ett enda inhopp så här långt och nu reagerar Bajen.
– Det är IFK Göteborgs sak. Förstås. Men det är klart att vi förvånas över agerandet, kommenterar Jesper Jansson för FotbollDirekt.se.

Hammarby släppte i väg ett av sina mest spännande unga namn men efter ett par månader så har inte mycket hänt för mittbacken i IFK Göteborg.
Snarast sagt ingenting. Statistiken visar på ett enda inhopp så här långt och senast i derbyt saknades hans namn till och med på bänken.

Blåvitts lån med en köpoption ser nu inte ut att utnyttjas och man ska komma i håg att det är ett namn Bajen har kontrakt med fram till 2021.

Optionen som skrevs in i låneavtalet ska enligt vad FD erfar bara gälla mellan klubbarna, och inte innefatta spelaren. Det vill säga att lånande klubb (Blåvitt) och spelare (Degerlund) måste vara överens om det ska bli någon fortsättning. Degerlund kan alltså själv säga nej till en fortsättning i Blåvitt.

Så sent som i fjol blev det 21 allsvenska matcher för Degerlund. När Blåvitt tog honom så var Mats Grens uttryck av större sort:

”Med sina 194 centimeter en stark huvudspelare. Dessutom med en väldigt bra vänsterfot”.

Jesper Jansson å sin sida grämde sig. Helst ville han inte släppa en spelare han i grunden tror på och som alltså i dag ännu har flera år kvar på ett långtidskontrakt.
Men som sagt med när det nu sett ut som det har gjort sedan affären blev klar den 9 augusti så finns nu förvåning från Hammarbys ledning.

– Det är IFK Göteborgs sak. Förstås. Men det är klart att vi förvånas över agerandet, säger Jansson till FotbollDirekt.se.

– Vi hade en tydlig plan för Marcus och flera andra starka alternativ men så kom IFK Göteborg in i bilden och låg på hårt för en lösning. Mycket där igenom valde vi Blåvitt. Det är oerhört viktigt för oss i Hammarby, som för Marcus själv, att han hamnar i en utvecklande miljö. Som det är nu så är det inte bra.

– Nej, jag har inte pratat med Marcus på ett tag nu men det är klart att han och vi vill mer än som situationen är just nu. Det här är inte bra men samtidigt kan vi inte lägga oss i hur tränaren tar ut laget i IFK Göteborg. Det är inte vår sak och det måste vi ha respekt för.