Foto: Bildbyrån

Andreas Isaksson slutar efter säsongen och många vill då se Jacob Rinne som ersättare i Djurgårdens mål. Någon affär med Ålborgs keeper kommer det dock inte att bli i vinter.
– Jag tror att det är helt omöjligt, säger sportchefen Bosse Andersson till FotbollDirekt.se.
 

Efter årets allsvenska slutar en av Sveriges bästa målvakter i modern tid då Andreas Isaksson tackar för sig. Forne landslagskeepern återvände till Djurgården sommaren 2016 och har vaktat Stockholmarnas mål sedan dess. Vem som ska ersätta 36-åringen nästa säsong är ännu inte klart.

– Vi jobbar på olika plan, konstaterar sportchefen Bosse Andersson kort för FD.

Tommi Vaiho, kan han vara tilltänkt som förstamålvakt?

– Klart han kan. Han har ju kontrakt nästa år.

Men du jobbar på ett större namn?

– Vi har tre målvakter i träning varje dag. Två av dessa har utgående kontrakt (Isaksson och Oscar Jonsson). Jag tror inte bara att vi kommer ha en målvakt nästa år.

Letar du utomlands eller även här i Sverige?

– Vi tittar brett och har kontakter på det.

En målvakt som befinner sig utomlands och som många vill se i Djurgården är Ålborgs Jacob Rinne, som dessutom är en uttalad Dif-supporter. Den tidigare ÖSK-keepern, som även var med i U21-truppen som vann EM-guld 2015, har kontrakt i Danmark till 2022 och för FotbollDirekt skjuter Bosse Andersson ner Rinne som en potentiell affär i vinter.

– Jag vet om att han har ett Djurgården-hjärta, men jag tror att det är helt omöjligt att han spelar i Djurgården 2019.

Varför?

– Det beror på olika anledningar, men han är inte klar med sin utlandskarriär.

Rinne lämnade Örebro för belgiska Gent sommaren 2016. Succén uteblev och året därpå skrev han på för Ålborg. Nu gissar Andersson att 25-åringen återigen vill ut utanför Skandinavien.

– Ja, det tror jag säkert.

Vi får med andra ord vänta på att se Rinne i blårandigt?

– Ja, det tror jag. Du ser honom inte hos oss nästa år. Däremot är han djurgårdare och han har varit tydlig med att han vill spela i Djurgården. Tyvärr blir det inte nästa år, såvida det inte händer något speciellt.