Foto: Bildbyrån

Sören Rieks kom till Malmö FF inför säsongen. Efter en jobbig vår har han varit rena poängmaskinen under Uwe Röslers ledning och i podcasten 3-5-2 väljer Jesper Hofmann att ranka dansken högst.
– Han är kanske hela allsvenskans bästa spelare just nu, säger Hofmann. 

Malmö FF hade en blytung vår, men går som tåget efter VM-uppehållet med tränaren Uwe Rösler vid rodret. Endast ett poängtapp på 2,5 månad är regerande mästarnas facit och med nio omgångar kvar att spela har de helt plötsligt bara åtta poäng upp till serieledande AIK – och två pinnar upp till Europaplats. Vem hade trott det efter vårsäsongen?

I senaste avsnittet av podcasten 3-5-2 diskuterar panelen MFF:s framfart och vinterförvärvet från IFK Göteborg, Sören Rieks, lyfts fram som en nyckel till framgången.

– Sören Rieks är en helt annan spelare nu. Mot Östersund senast var han planens gigant (två mål och en assist). Han är otroligt viktig, säger Björn Johnson.

En annan som är på samma linje är Jesper Hofmann, som rankar dansken riktigt högt.

– MFF har verkligen fått igång sina spetsspelare. De har verkligen matchvinnare i truppen. Rosenberg fortsätter att vara ”Rosenberg-bra” och han ligger bakom mycket framåt. Antonsson har visat sig vara en succévärvning och funkar väldigt fint med Rosenberg. Och sedan har vi Sören Rieks, som kanske är allsvenskans bästa spelare just nu. Han är en otrolig poängspelare och sliter hårt i båda riktningarna!

Malmö spelar under söndagen hemma mot Kalmar. Lyssna på senaste avsnittet av 3-5-2 HÄR!