Ärlig med sin stora Blåvittoro – orkade inte längre

Foto: Bildbyrån

Sebastian Eriksson lämnade IFK Göteborg för grekiska Panetolikos. Nu uttrycker han oro för Blåvitts situation.
– Jag känner att alla har samma förväntningar på Blåvitt nu som de hade på 80- och 90-talet. IFK Göteborg är inte där i dag, inte i närheten, säger Eriksson i podcasten Tilläggstid.

Sebastian Eriksson lämnade IFK Göteborg under sommaren. Grekiska Panetolikos ny klubb för Blåvitt-kaptenen. Nu berättar Eriksson i podcasten Tilläggstid om sista tiden i Blåvitt. Han säger att det till slut blev för mycket att bära.

– Jag kände att det blev ganska jobbigt till slut, att känna så mycket för klubben och att ha den bördan. Samtidigt var jag otroligt stolt över vad jag åstadkommit i Blåvitt och att jag fått vara kapten i den klubben. Det var väldigt stort, men jag kände att det räckte för den här gången. Att jag inte orkar spela med den bördan på mina axlar, säger Eriksson i podcasten.

IFK Göteborg slutade tvåa i allsvenskan så sent som 2016. Men det är nya tider för storklubben – just nu elva och det handlar i första hand om att säkra kontraktet.Förväntningarna utifrån är inte realistiska sett till var klubben befinner sig i dag, säger Eriksson. Han får frågan om han är orolig inför Blåvitts situation.

– Ja, det är jag. Det skulle jag nog säga att jag är. Det är tufft, för alla vet vad IFK Göteborg en gång har varit och det lever kvar. Jag känner att alla har samma förväntningar på Blåvitt nu som de hade på 80- och 90-talet. IFK Göteborg är inte där i dag, inte i närheten, säger han och fortsätter:

– Men jag känner att föreningen och supportrar på något sätt lever kvar i det gamla och har samma förhoppningar och tro på att klubben är som den varit. Men den är inte det. Det är tufft att vara i en sådan miljö, med de kraven, när det inte finns förutsättningar nog. Det finns inte ekonomi och kunskap.


14 juni

Blåvittstjärnan dämpar - förnekar uppgifter om utlandet

FD kunde i förra veckan berätta att Rostov och Carl Starfelt är i långt gångna förhandlingar. IFK Göteborgs mittbacksstjärna förnekar dock uppgifterna. - Jag försöker bara att fokusera på nuet innan det finns något att ta ställning til

13 juni

Övergången inte klar - samtalet som talangen missade

IFK Göteborgs anfallare Benjamin Nygren har ryktats vara på väg bort från klubben till belgiska ligaklubben Genk. Men övergången drar ut på tiden och när Nygren besökte klubben blev det inget samtal med en av klubbens nyckelpersoner. - De

10 juni

Skriver på för Blåvitt - visar starka känslor

IFK Göteborgs fortsätter satsning på de egna leden. Klubben lyfter nu upp 17-årige Noah Alexandersson, son till Blåvitt-ikonen Niclas Alexandersson. – Nu är jag där och det känns fantastiskt stort, säger han till klubbens hemsida IFK

10 juni

PÅ FD: Stjärnan om risken att Blåvitt köps sönder

Vad FotbollDirekt erfar är Carl Starfelt nära Rostov. Flera andra namn ryktas också aktuella för utlandet. En som medger att det vore en tung smäll för IFK Göteborg är André Calisir som bildar mittbackspar med just Starfelt. - Det hade vari