Ärlig med sin stora Blåvittoro – orkade inte längre

Foto: Bildbyrån

Sebastian Eriksson lämnade IFK Göteborg för grekiska Panetolikos. Nu uttrycker han oro för Blåvitts situation.
– Jag känner att alla har samma förväntningar på Blåvitt nu som de hade på 80- och 90-talet. IFK Göteborg är inte där i dag, inte i närheten, säger Eriksson i podcasten Tilläggstid.

Sebastian Eriksson lämnade IFK Göteborg under sommaren. Grekiska Panetolikos ny klubb för Blåvitt-kaptenen. Nu berättar Eriksson i podcasten Tilläggstid om sista tiden i Blåvitt. Han säger att det till slut blev för mycket att bära.

– Jag kände att det blev ganska jobbigt till slut, att känna så mycket för klubben och att ha den bördan. Samtidigt var jag otroligt stolt över vad jag åstadkommit i Blåvitt och att jag fått vara kapten i den klubben. Det var väldigt stort, men jag kände att det räckte för den här gången. Att jag inte orkar spela med den bördan på mina axlar, säger Eriksson i podcasten.

IFK Göteborg slutade tvåa i allsvenskan så sent som 2016. Men det är nya tider för storklubben – just nu elva och det handlar i första hand om att säkra kontraktet.Förväntningarna utifrån är inte realistiska sett till var klubben befinner sig i dag, säger Eriksson. Han får frågan om han är orolig inför Blåvitts situation.

– Ja, det är jag. Det skulle jag nog säga att jag är. Det är tufft, för alla vet vad IFK Göteborg en gång har varit och det lever kvar. Jag känner att alla har samma förväntningar på Blåvitt nu som de hade på 80- och 90-talet. IFK Göteborg är inte där i dag, inte i närheten, säger han och fortsätter:

– Men jag känner att föreningen och supportrar på något sätt lever kvar i det gamla och har samma förhoppningar och tro på att klubben är som den varit. Men den är inte det. Det är tufft att vara i en sådan miljö, med de kraven, när det inte finns förutsättningar nog. Det finns inte ekonomi och kunskap.


Igår 14:42

AIK etta i varumärkesrace på nytt - Djurgården slår MFF

AIK är allsvenskans varumärke nummer ett. Det är inte första gången man vinner detta när tidningen Sport & Affärer tillsammans med ett undersökningsföretaget Demoskop frågat svenska folket om vilka tre svenska idrottsklubbar som har det

18 februari

Stjärnan blickar hem mot Blåvitt: "Hjälpa klubben tillbaka"

32-årige Gustav Svensson tror att han spelar i IFK Göteborg nästa säsong. Och i framtiden är han inte främmande för att ta över sportchefsrollen i klubben. – Jag lider med spelare, fans, tränare och hela klubben. Det är inte ett felakti

12 februari

Blåvitt-förvärvet söker nya jobb - "Öppen för mycket"

Junes Barny blev för lite drygt två veckor sedan klar för Göteborg från Hammarby, nu söker spelaren redan nya utmaningar:  ”Man har så mycket tid över i vardagen så söker nu en sidosyssla som kan få mig att växa ännu mer som människ

11 februari

Poyas irritation: "Måste vara bättre"

ALBUFEIRA. IFK Göteborg förlorade träningsmatchen i Portugal mot sydkoreanska Jeonnam Dragons, detta efter att ha släppt in drabbningens enda mål på stopptid. Tränaren Poya Asbaghi givetvis missnöjd. - Vi slarvar på den defensiva hörnan. D