Ärlig med sin stora Blåvittoro – orkade inte längre

Foto: Bildbyrån

Sebastian Eriksson lämnade IFK Göteborg för grekiska Panetolikos. Nu uttrycker han oro för Blåvitts situation.
– Jag känner att alla har samma förväntningar på Blåvitt nu som de hade på 80- och 90-talet. IFK Göteborg är inte där i dag, inte i närheten, säger Eriksson i podcasten Tilläggstid.

Sebastian Eriksson lämnade IFK Göteborg under sommaren. Grekiska Panetolikos ny klubb för Blåvitt-kaptenen. Nu berättar Eriksson i podcasten Tilläggstid om sista tiden i Blåvitt. Han säger att det till slut blev för mycket att bära.

– Jag kände att det blev ganska jobbigt till slut, att känna så mycket för klubben och att ha den bördan. Samtidigt var jag otroligt stolt över vad jag åstadkommit i Blåvitt och att jag fått vara kapten i den klubben. Det var väldigt stort, men jag kände att det räckte för den här gången. Att jag inte orkar spela med den bördan på mina axlar, säger Eriksson i podcasten.

IFK Göteborg slutade tvåa i allsvenskan så sent som 2016. Men det är nya tider för storklubben – just nu elva och det handlar i första hand om att säkra kontraktet.Förväntningarna utifrån är inte realistiska sett till var klubben befinner sig i dag, säger Eriksson. Han får frågan om han är orolig inför Blåvitts situation.

– Ja, det är jag. Det skulle jag nog säga att jag är. Det är tufft, för alla vet vad IFK Göteborg en gång har varit och det lever kvar. Jag känner att alla har samma förväntningar på Blåvitt nu som de hade på 80- och 90-talet. IFK Göteborg är inte där i dag, inte i närheten, säger han och fortsätter:

– Men jag känner att föreningen och supportrar på något sätt lever kvar i det gamla och har samma förhoppningar och tro på att klubben är som den varit. Men den är inte det. Det är tufft att vara i en sådan miljö, med de kraven, när det inte finns förutsättningar nog. Det finns inte ekonomi och kunskap.


Igår 15:40

Blomstrade aldrig i IFK Göteborg - nu klar för Brommapojkarna

Billy Nordström lämnade i höst IFK Göteborg. Nu har försvararen hittat en ny klubbadress: Brommapojkarna. - Billy är en spännande ytterback med en fin vänsterfot, säger BP:s manager Roberth Björknesjö i en kommentar på föreningens hemsi

Igår 09:10

En trio Blåvitt uppges sukta efter

IFK Göteborg jagar ny assisterande tränare. GT skriver att tre huvudkandidater är Pontus Farnerud, Ferran Sibila och Bosko Orovic. - Inga kommentarer, säger den sistnämnde till tidningen.  Efter floppsäsongen i år där IFK Göteborg för

15 december

Storstjärnan om framtiden - flirten med IFK Göteborg

Marcus Bergs kontrakt med Al Ain löper ut i sommar. Landslagsstjärnan hade Jonas Olsson som tränare i IFK Göteborg 2007 och att samme Olsson nu rattar klubben som sportchef är något som kan påverka att Berg väljer Blåvitt. - Det är klart a

15 december

En sorti som öppnar upp för IFK Göteborg - klart i dag

Joel Allansson har under hösten kopplats ihop med IFK Göteborg. Nu står det klart att mittfältaren lämnar Randers. - Nu väntar nya utmaningar för mig och jag önskar klubben, fansen och staden det bästa, säger han till danska lagets hemsida

14 december

Stjärnan lämnar Blåvitt - Salomonsson förlänger inte

Emil Salomonsson har varit en viktig pjäs i IFK Göteborg sedan han kom till klubben 2011. Men nu går Salomonsson och Blåvitt skilda vägar. – Det är bara att önska honom lycka till, säger Blåvitts tf sportchef Jonas Olsson till GT.  Em

13 december

Blåvitt dumpar lagkaptenen idag: "Fick precis ett samtal"

David Boo Wiklander har gjort sitt i IFK Göteborg. 34-åringen kommer inte att erbjudas något nytt avtal. "Fick precis samtal från Jonas (Olsson, tillförordnad sportchef). Blåvitt erbjuder ej kontrakt", skriver lagkaptenen i ett sms till Göte