– Jag kände att det blev ganska jobbigt till slut, att känna så mycket för klubben och att ha den bördan. Samtidigt var jag otroligt stolt över vad jag åstadkommit i Blåvitt och att jag fått vara kapten i den klubben. Det var väldigt stort, men jag kände att det räckte för den här gången. Att jag inte orkar spela med den bördan på mina axlar, säger Eriksson i podcasten.

IFK Göteborg slutade tvåa i allsvenskan så sent som 2016. Men det är nya tider för storklubben – just nu elva och det handlar i första hand om att säkra kontraktet.Förväntningarna utifrån är inte realistiska sett till var klubben befinner sig i dag, säger Eriksson. Han får frågan om han är orolig inför Blåvitts situation.

– Ja, det är jag. Det skulle jag nog säga att jag är. Det är tufft, för alla vet vad IFK Göteborg en gång har varit och det lever kvar. Jag känner att alla har samma förväntningar på Blåvitt nu som de hade på 80- och 90-talet. IFK Göteborg är inte där i dag, inte i närheten, säger han och fortsätter:

– Men jag känner att föreningen och supportrar på något sätt lever kvar i det gamla och har samma förhoppningar och tro på att klubben är som den varit. Men den är inte det. Det är tufft att vara i en sådan miljö, med de kraven, när det inte finns förutsättningar nog. Det finns inte ekonomi och kunskap.