Ärlig med sin stora Blåvittoro – orkade inte längre

Foto: Bildbyrån

Sebastian Eriksson lämnade IFK Göteborg för grekiska Panetolikos. Nu uttrycker han oro för Blåvitts situation.
– Jag känner att alla har samma förväntningar på Blåvitt nu som de hade på 80- och 90-talet. IFK Göteborg är inte där i dag, inte i närheten, säger Eriksson i podcasten Tilläggstid.

Sebastian Eriksson lämnade IFK Göteborg under sommaren. Grekiska Panetolikos ny klubb för Blåvitt-kaptenen. Nu berättar Eriksson i podcasten Tilläggstid om sista tiden i Blåvitt. Han säger att det till slut blev för mycket att bära.

– Jag kände att det blev ganska jobbigt till slut, att känna så mycket för klubben och att ha den bördan. Samtidigt var jag otroligt stolt över vad jag åstadkommit i Blåvitt och att jag fått vara kapten i den klubben. Det var väldigt stort, men jag kände att det räckte för den här gången. Att jag inte orkar spela med den bördan på mina axlar, säger Eriksson i podcasten.

IFK Göteborg slutade tvåa i allsvenskan så sent som 2016. Men det är nya tider för storklubben – just nu elva och det handlar i första hand om att säkra kontraktet.Förväntningarna utifrån är inte realistiska sett till var klubben befinner sig i dag, säger Eriksson. Han får frågan om han är orolig inför Blåvitts situation.

– Ja, det är jag. Det skulle jag nog säga att jag är. Det är tufft, för alla vet vad IFK Göteborg en gång har varit och det lever kvar. Jag känner att alla har samma förväntningar på Blåvitt nu som de hade på 80- och 90-talet. IFK Göteborg är inte där i dag, inte i närheten, säger han och fortsätter:

– Men jag känner att föreningen och supportrar på något sätt lever kvar i det gamla och har samma förhoppningar och tro på att klubben är som den varit. Men den är inte det. Det är tufft att vara i en sådan miljö, med de kraven, när det inte finns förutsättningar nog. Det finns inte ekonomi och kunskap.


Idag 08:42

PÅ FD: Applåderar Asbaghi - "Ett Göteborg som vi inte sett"

Blåvitt tog tre blytunga poäng borta mot Brommapojkarna i går. Tränaren Poya Asbaghi ändrade om till ett klassiskt 4-4-2 - vilket visade sig bli ett lyckad drag. FD:s Casper Nordqvist applåderar Asbaghi efter 2-0-viktorian. - Göteborg i sitt

Igår 20:59

IFK Göteborg andas ut - lämnar bottenstriden

IFK Göteborg pustar ut. De vann ångestmötet borta mot Brommapojkarna med 2-0 efter mål av Sebastian Ohlsson och Victor Wernersson. Nu har Blåvitt åtta poäng ner till kvalplats. Värre för BP som ligger näst sist i tabellen.  Brommapojkar

Igår 19:55

Hete Blåvittnamnets farhåga - varningen i kväll

Sebastian Ohlsson gjorde mål för IFK Göteborg i förra omgången och nu borta mot Brommapojkarna sköt han första halvlekens enda mål. Ändå var yttern inte nöjd med första 45 minuterna. - De får ha för mycket boll, utbrister han för Cmor

17 oktober

Kopplas ihop med IFK Göteborg: "Jag har inte bestämt mig"

IFK Göteborg har haft det motigt i år samtidigt som Sundsvall gjort en succésäsong. Nu uppger GP att Blåvitt vill värva Giffarnas assisterande tränare Ferran Sibila. - Jag har inte bestämt mig om framtiden, säger han till tidningen. I f

17 oktober

Blåvitt byter till 4-4-2: "Gör vad som behövs"

Mycket viktig match väntar IFK Göteborg till helgen: Bottenkonkurrenten Brommapojkarna borta. Då går man över till att spela 4-2-2, skriver GT. – Nu handlar det i första hand om att nå ett kortsiktigt resultat. Vi gör vad som behövs för