• Publicerat 21 september
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Noll poäng på två matcher mot Brommapojkarna och endast en pinne i hemmapremiären mot Trelleborg. Tre matcher som Djurgården givetvis är missnöjda med – och inför lördagens bortamöte med TFF tänker tränaren Özcan Melkemichel tillbaka på poängtappen.
– Hade vi tagit full poäng på de matcherna så hade vi varit med i allra högsta grad om Europaplatserna, säger han till klubbens hemsida.

Djurgården såg ut att vara på gång efter den efterlängtade derbysegern mot Hammarby, men så kom 0-1 i baken senast mot Brommapojkarna – och helt plötsligt är fjolårets tabelltrea hela tio poäng upp till Europaplats.

Inför Djurgårdens bortamöte med Trelleborg under lördagseftermiddagen minns tränaren Özcan Melkemichel just de dubbla 0-1-förlusterna mot BP samt 1-1 hemma mot TFF i hemmapremiären – tre matcher som sabbat för Djurgården.

– Vi måste vara bättre på att hota och luckra upp låga försvar. Vi har haft problem med det när vi mötte Trelleborg hemma och i BP-matcherna. Hade vi tagit full poäng på de matcherna så hade vi varit med i allra högsta grad om Europaplatserna. Det är små marginaler som avgör där och det är framför allt offensivt vi måste skärpa till oss. Att göra det vi pratar om och att våga genomföra det under match, inte slå den där försiktiga passningen bakåt för säkerheten. Utan att istället ha modet att våga göra rätt saker framåt, säger Melkemichel till dif.se.

Med nio omgångar kvar att spela ligger Djurgården åtta i tabellen medan Trelleborg är jumbo med fem poäng upp till kvalstrecket. Trots skåningarnas minst sagt jobbiga sits varnar Melkemichel för motståndet på Vångavallen.

– Det här är en tuff match för oss. Trelleborg slåss för sitt liv där nere och prestationsmässigt senast mot Häcken (förlust 1-2) så gjorde de en bra match. Så det blir en match av samma karaktär som mot BP som också slåss för överlevnad. För vår del gäller det att vässa vissa delar i vårt anfallsspel och även att vara på tå i försvarsspelet, det kommer att krävas. Trelleborg har stora, tunga forwards och är ofta disciplinerade i sitt försvarsspel så vi kommer inte att få någonting gratis. Det är gräsmatch och vi vet inte i vilket skick planen är så det är viktigt att vi är med i den fysiska delen av spelet om det blir en sådan typ av match.