Foto: Bildbyrån

Malmö FF-Hammarby flyttades från 22 oktober till 21 oktober. MFF överklagade och ville flytta matchen till 20 oktober – nu får man gehör från förbundet.

Malmö FF:s avancemang till Europa League-gruppspelet medför att allsvenska matcher flyttas. En match som förbundet flyttade tillbaka i tid med anledning av MFF:s Europaspel är hemmamatchen mot Hammarby.

Matchen låg i schemat på måndag den 22 oktober, men förbundet meddelade tidigare i veckan att matchen flyttats en dag bakåt, till söndagen den 21 oktober. Ett beslut som MFF överklagade – man ville ha matchen på lördag, den 20 oktober.

Och nu har man fått gehör. Förbundet meddelar att matchen spelas den 20 oktober, med tidig avsparkstid. Klockan 13 på lördagen sparkas matchen i gång på Stadion i Malmö.

Ett tungt vägande skäl för bifall var att Hammarby också var med på att spela på lördagen – det skriver förbundet på sin hemsida. Motiveringen nedan:

I förevarande fall konstaterar dock Förbundsstyrelsen att det föreligger sådana särskilda omständigheter att Föreningens överklagande kan bifallas dels då de båda berörda föreningarna är överens om matchflytten, vilket är tungt vägande i detta sammanhang, dels då landslagsuppehållet innan matchen möjliggör för en extra dags spelledighet utan att påverka det allsvenska spelprogrammet. Det bör däremot konstateras att Förbundsstyrelsens aktuella bifall till Föreningens överklagande inte generellt förändrar den gällande huvudregeln vid europaspel, dvs. att lag ska har rätt till tre (3) dagars spelledighet mellan allsvensk match och europamatch.

För MFF väntar sedan Sarpsborg borta i Europa League veckan efter, torsdagen den 25 oktober.