• Publicerat 21 september
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Brommapojkarna fick en smakstart med nya tränaren Roberth Björknesjö förra helgen med seger borta mot Djurgården, men någon större effekt gav inte trepoängaren. Hemma mot Sundsvall under fredagen föll nämligen BP med 3-1 i ösregnet.

Efter de mörka rubrikerna kring Luis Pimenta fick Brommapojkarna precis den omstart som de önskade sig i och med tränarbytet. Första matchen med Roberth Björknesjö vid rodret förra helgen tog BP en minst sagt meriterande seger borta mot Djurgården och därmed tog sig nykomlingen ovanför kvalstrecket.

Nu väntade Sundsvall på Grimsta under fredagskvällen, men någon Djurgården-effekt blev det inte. I stället vann ”Giffarna” med 3-1 i ösregnet.

David Batanero gav gästerna ledningen med 1-0 i den första halvleken innan Philip Hellquist kvitterade kort efter pausvilan. I den 81:a minuten tryckte Linus Hallenius in sitt 14:e mål för säsongen – vilket han delar skytteligan med ihop med Häckens brasse Paulinho.

Kort därpå spikade Maic Sema slutresultatet till 3-1 och det innebär att Sundsvall ligger femma i tabellen medan BP fortsatt är precis ovanför kvalstrecket (en poäng ner till Sirius).

Brommapojkarna: Petric – Björkén, Öhman, Figueroa, Falkmar – Sandberg-Magnusson, Gustafsson, Brandeborn – Omondi, Finnbogason, Hellquist

Sundsvall: Eskelinen – Gracia, Ciercoles, Myrestam – Tamimi, Batanero, Björkander, Olsson – Sema, Hallenius, Berg