• Publicerat 21 september
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Malmö FF hade inte en suck borta mot Genk under torsdagskvällens Europa League-premiär. Belgarna var numret för stort, något som inte förvånar Anders Christiansen.
 – De som inte vet hur bra belgiska ligan är, de vet det nu, säger han till Sydsvenskan. 

Det var aldrig nära att Malmö FF skulle roffa åt sig poäng i Belgien. Hemmalaget Genk vann med 2-0 och därmed fick inte skåningarna den starten som de hade önskat sig i Europa Leagues gruppspel.

– Vi kom inte riktigt in i det i första halvlek och springer mest efter dem. De är vana vid att spela i det här höga tempot i sin fotbollsvardag och det var den stora skillnaden, men jag tycker ändå att vi ska kunna göra det bättre, konstaterar Anders Christiansen för Sydsvenskan. 

LÄS: SPELARBETYGEN EFTER MALMÖS TUNGA PREMIÄR  

Malmös mittfältsstjärna vet vad han pratar om. Efter succéåret i fjol, då han utsågs till hela 2017 års bästa spelare i allsvenskan, lämnade dansken för spel i Gent. Väl i Belgien floppade 28-åringen och flyttade i somras tillbaka till MFF. Att kvaliteten hos Genk visade sig väldigt stor är inget som förvånar ”AC”.

– De som inte vet hur bra belgiska ligan är, de vet det nu. Det är mycket fart och mycket kvalitet, så det är definitivt ett steg upp jämfört med allsvenskan, säger han till Sydsvenskan och fortsätter:

– Jag tycker ändå att vi kunde ha gjort mer än vi gjorde, det är många små saker som vi kunde ha gjort bättre. Sedan är det svårt att träna sig till matchtempo.