• Publicerat 21 september
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer

AIK:s publikrekord kommer att ryka på söndag. Intresset för stormatchen är enormt och matchen är slutsåld. 49 000 åskådare. En AIK-seger skulle betyda sju poängs avstånd till Bajen. Vinner Hammarby blir guldstriden ett galet drama in i det sista.

Vad tror FD:s läsare att matchen slutar och vilket lag har de bästa spelarna och ledarna? Hjälp oss att reda ut svaren i enkäten nedan. 

Omkring 50 000 stolar kommer att fyllas på söndag när Hammarby ska göra allt i sin makt för att slå tillbaka mot AIK:s guldryck – och ta revansch för vårens derbyförlust på Tele2 arena (0-1 till AIK).

Men hur är det ställt med nerverna?

AIK förlorade för första gången i årets allsvenska när IFK Norrköping i söndags vann med 2-0 på Nya Parken. Bajen hade chansen att minska glappet till två poängs marginal – men fick aldrig in den där efterlängtade ledningsbollen mot Sirius (1-1).

Med hjälp av våra läsare tar vi pulsen inför derbyt. Är Oscar Linnér eller Johan Wiland bäst i målet? Vem är derbyts bästa försvarare? Har AIK eller Hammarby det bästa mittfältet och vem anser ni är den bästa anfallaren i lagen?

Gör vår enkät nedan och hjälp oss med svaren!