Petar Petrovic gjorde fyra allsvenska matcher för MFF under guldsäsongen 2013. I vintras kom han till Brommapojkarna som en stjärnvärvning, men speltiden under tränaren Luis Pimenta var knapp.
– Jag kände mig utfryst, säger 23-åringen till FotbollDirekt.se.

Det har stormat rejält kring Brommapojkarna senaste veckorna, men med nya tränaren Roberth Björknesjö vid rodret tog nykomlingen en seger direkt i senaste omgången – och det borta mot Djurgården.

För Petar Petrovic betydde det äntligen speltid igen, detta då han byttes in i den andra halvleken och svarade för ett piggt inhopp.

– Ja, det kändes bra. Jag har varit skadad mycket och haft mycket otur sedan jag kom till BP, men nu känns det bra igen. Det var ett bra inhopp mot Djurgården och det känns som att jag är på gång, säger skåningen till FotbollDirekt.se.

Redan 2013, då som 18-åring, gjorde Petrovic fyra allsvenska framträdanden för mästarna Malmö FF. Även två Europa League-kvalmatcher blev det för den kvicke yttern. Sedan dess hann Petrovic med spel i serbiska Radnicki 1923, Ängelholm och Värnamo innan han i vintras värvades till Brommapojkarna. Trots att dribblern kom lite som en stjärnaffär och som ersättare till flyktande Kevin Kabran visade inte tränaren Luis Pimenta något större förtroende för Petrovic.

– Jag blev ju skadad på försäsongen och var borta i 2,5 månad. Sedan fick jag spela sju matcher innan jag blev ljumskskadad och var borta i tre månader. Därefter kände jag mig utfryst av Pimenta. Jag fick inget förtroende fast att jag briljerade på träningarna…

Du kände dig utfryst?

– Ja, det gjorde jag.

Skönt att Pimenta är borta nu?

– Ja, klart det är skönt för egen del och även för vissa andra. Det är också skönt att vi har ett nytt spelsystem och Robban har gjort det jättebra sedan han kom in. Det är riktigt skönt.

Med nio omgångar kvar att spela ligger Brommapojkarna en poäng ovanför kvalstrecket. Under fredagskvällen väntar Sundsvall på Grimsta för nykomlingslaget och Petrovic tror att han och hans mannar kommer klara kontraktet, detta tack vare tränaren Roberth Björknesjös intåg.

– Vi fokuserar bara på oss själva och ska plocka tre poäng. Vi ska klara det här. Vi är absolut ett bättre lag med Robban. Vi har en bättre spelidé och det är mer energi i laget. Det är mer glädje!