• Publicerat 20 september
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Europa League-premiären för Malmö FF var dyster. Hemmalaget Genk var det klart bättre laget och vann på belgisk mark med 2-0.  

Malmö FF går som tåget i allsvenskan under tränaren Uwe Röslers ledning. Endast ett poängtapp (1-1 hemma mot Östersund i juli) är skåningarnas facit efter VM-uppehållet, annars har det varit idel segrar.

Inte heller i Europaspelet hade det inför i kväll blivit någon förlust, även om uttåget mot Vidi i CL-kvalets tredje runda efter två kryss får ses som ett rejält nederlag.

MFF löste ändå gruppspel till Europa League efter avancemang mot Midtjylland. Gruppfavorit är Besiktas och stor underdog Sarpsborg. Lagen som slåss som andraplatsen, Genk och MFF, möttes nu i kväll på belgisk mark.

Mycket skåningar på plats och det var häftigt tryck på MFF-klacken. Stort bengaltifo vid inmarsch, men ingen fördröjd avsparkstid utan matchen igång som planerat 18.55.

Hårt skott utifrån från Malinovskyi, men rakt i famnen på Dahlin. Detta i den tolfte minuten och allt mer press från Genk som tagit tag i matchen.

Uh, livsfarlig hemåtpassning i brösthöjd från Lewicki till Dahlin, men MFF-keepern i pressat läge hann ändå ta ner bollen på bröstet och rensa undan!

Fin pass från tidigare HIF-spelaren Uronen och skott inne i straffområdet, men över. MFF illa ute nu efter kvarten spelad.

Nytt tungt skott från Genk i 32:a minuten. Dahlin med på noterna. Inte mycket MFF första halvtimmen…

Aj aj aj, 1-0 Genk i den 37:e minuten. Safari med dålig passning, vilket straffade sig direkt. Belgarna ställde om blixtsnabbt och inlägg från höger hittade en sopren Trossard som tryckte in ledningsmålet för belgarna. Fullt rättvist, ska sägas.

1-0 till Genk i paus.

Rockad i MFF i den 55:e minuten. Överraskande nog ut med Marcus Antonsson, som inför mötet hade nätat i sex raka matcher. In i stället med Arnor Traustason. Ut med en anfallare, in med en mittfältare – detta alltså vid underläge 0-1.

Ridå, MFF. 2-0 till Genk i 71:a minuten. Efter ett inspel från höger studsade bollen fram till Samatta som ensam med Dahlin inte gjorde något misstag. Dahlin rasande på assisterande domaren för att han inte vinkade för offside, men på reprisbilderna syntes det tydligt att det inte var någon offside. Tungt, tungt för MFF, men fullt rättvist då Genk varit klart bättre.

1-0-skytten Trossard med skott utanför straffområdet i 75:e minuten, men Dahlin med på noterna. Returen redde MFF-försvaret ut.

Malinovskyi med tungt distansskott mot bortre stolpen, men Dahlin återigen med räddning. MFF-keepern som håller nere siffrorna för skåningarna…

Byte i MFF i 80:e minuten. Ut med Behrang Safari, in med Egzon Binaku. Den så erfarne Safari inblandad i båda Genks mål. Tung kväll för Safari.

Sista MFF-bytet i 85:e minuten. Ut med en rosenrasande Anders Christiansen, som bankade och bankade på sin fåtölj vid bänkarna. ”AC”, som misslyckades i Belgien under våren, hade givetvis önskat att sätta ett större avtryck i kväll. In i stället med Romain Gall.

I den 90:e minuten nickade Rasmus Bengtsson in reduceringen – trodde vi. Men domaren hade blåst, helt korrekt (men knappt), för offside. Så nära på hela matchen hade MFF inte varit ett mål som vid denna situation. Mycket bra slagen frispark av Traustason.

Slut. Genk vinner rättvist med 2-0. MFF aldrig nära några poäng i afton. Nu väntar Besiktas hemma i Malmö i början av oktober i nästa omgång, ett Besiktas som i kväll vann hemma mot Sarpsborg med 3-1.

Genks elva: Vukovic, Dewaest, Samatta, Trossard, Malinovskyi, Uronen, Pozuelo, Berge, Maehle, Aidoo, Ndongala.

Malmös elva: Dahlin – Nielsen, Bengtsson, Safari – Vindheim, Christiansen, Bachirou, Lewicki, Rieks – Rosenberg, Antonsson.