• Publicerat 20 september
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Efter Malmös 2-0-förlust i Europa League-premiären mot Genk erkände mittbacksstjärnan Rasmus Bengtsson klasskillnad – och det är något FD:s reporter Casper Nordqvist också är inne på. Nedan ger Nordqvist sin bild av drabbningen i Belgien. 

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER GENK – MALMÖ 2-0

Jobbigt med förlust direkt för MFF, men var det rättvist?

– Minst sagt jobbigt, men också hur rättvist som helst. Jag skulle säga att Johan Dahlin snarare höll nere siffrorna, för medan MFF inte skapade någonting hade faktiskt belgarna ytterligare chanser att öka på. Ingen bra insats av MFF, men samtidigt var Genk väldigt bra.

Oroande att MFF inte ens var nära?

– Ja, så klart. Visst, belgiska ligan är bra, men det var ju inte något lag från Spanien, Italien eller England som MFF mötte. Skåningarna har långt kvar till Genks nivå, det syntes och jag skulle vilja jämföra den här prestationen från MFF med den som MITT Valencia stod för i Champions League-premiären hemma mot Juventus under onsdagen. Trots att Juventus spelade större delen av matchen med en man mindre efter att Cristiano Ronaldo visats ut var Valencia aldrig nära att hota Juve, som relativt enkelt kunde göra både 1-0 och 2-0 utan Ronaldo och sedan spela av det hela på Mestalla. Så var det nu i Belgien också. MFF var inte tillräckligt bra för att kunna rubba Genk och i andra halvlek kändes det som att belgarna kunde spela på halvfart utan att på något sätt gambla bort vinsten. Så ja, det här var ju inte den start som MFF ville ha och nu blir det spännande i nästa omgång…

Då väntar Besiktas på Stadion. Har MFF ens någon chans mot Pepe, Quaresma och de andra stjärnorna?

– Ja, men det tror jag. MFF är ett annat lag på hemmaplan och de har trots allt besegrat såväl Olympiakos som Sjachtar Donetsk i Champions Leagues gruppspel på Stadion – två lag som kan jämföras med Besiktas. På bortaplan i Europa har dock MFF visat sig klart svagare, så det är på hemmaplan poängen ska tas i höst (bortsett från mot norska Sarpsborg då MFF nog bör ta en trea på bortagräs också för chans på avancemang).

Om vi tittar på insatsen mot Genk, var det några som utmärkte sig i antingen positiv eller negativ riktning?

– Tja, efter att ha varit så underlägsna är det så klart lättare att såga. Det är väl framförallt Behrang Safari som hamnar i skottlinjen eftersom han var inblandad i bägge baklängesmålen, men även en spelare som Anders Christiansen kan man kräva mer av i en sådan här match. Det mest positiva var väl att Johan Dahlin svarade för en fin insats mellan stolparna och att Arnor Traustasons inhopp bådade gott!

Redan på söndag allsvenskt möte hemma mot Kalmar. Orkar MFF ladda om?

– Det måste de göra, för det stundar ju ett häftigt race om både SM-guldet och Europaplatserna. Åtta poäng upp till serieledande AIK är fortsatt tufft för MFF, men omöjligt när de har kvar AIK att möta? Absolut inte! Upp till tabelltrean Norrköping som innehar den sista Europaplatsen är det endast två pinnar – och även här har MFF ”Peking” kvar på spelschemat. Förutom på anfallssidan, där både Carlos Strandberg och Guillermo Molins är skadade, har laget en så pass bred och vass trupp att de ska fixa ett tvåfrontskrig!