Helsingborg på 48 poäng (14-6-2) mot Brage på 37 poäng (10-7-5). Hemmalaget rusar mot Allsvenskan och siktar på att ta över förstaplatsen i Superettan från Falkenberg i och med denna match. Vi går igenom förutsättningarna inför matchen mot Brage. 

Matchinfo: 
Helsingborg – IK Brage
Fotboll Sverige Superettan
2018-09-19 18:59
Odds från LeoVegas Sport
1. 1.45 X. 4.40 2. 6.50

Skador och frånvaro, Helsingborg
Helsingborg har en ny skada på ordinarie högerbacken Anders Randrup. Det är troligt att Andreas Landgren ersätter honom. Det finns frågetecken för målvakten Pär Hansson och anfallaren Bjarnason som har haft småkänningar, men båda väntas vara tillgängliga för spel. På definitiva skadelistan återfinns sedan tidigare Mikael Dahlberg.

Skador och frånvaro, Brage
Brage har ett nytt frågetecken för viktige mittfältaren Robbin Sellin som slog upp en småskada i den senaste matchen.

Läget i laget, Helsingborg
Helsingborg spelade 0-0 senast borta mot AFC Eskilstuna. Det blev en mycket tillknäppt toppmatch. AFC hade det mesta och bästa av spelet, men varken AFC eller HIF skapade mycket. Matchutgången 0-0 speglade onekligen målchansfrånvaron väl. Helsingborg räknar med bättre fart här hemma på Olympia där laget har mäktiga åtta vinster i följd. Flertalet av de vinsterna har varit i mycket övertygande stil, t.ex. 3-0 i underkant i förra hemmamatchen mot Gefle den 25:e augusti.

Läget i laget, Brage
Brage förlorade med 2-3 senast hemma mot Norrby. Brage gjorde en stark första halvlek fast en klart svagare andra halvlek. Laget förtjänade totalt sett minst en poäng, men Fru Fortuna gick emot och 2-2 blev till 2-3 i minut 86. Brage hade innan dess plockat tre raka vinster. Det är ett lag som är svårslaget och förtjänar platsen på övre halvan.

Speltips Helsingborg-Brage
Det i grunden starkare Helsingborg går för tre poäng i toppstriden och facitet på Olympia imponerar verkligen. Att spela 1,45 mot ett klart dugligt Brage lockar inte oss – särskilt då flera av Helsingborgs spelare haft småskador. I stället kör vi spel på att hemmalaget vinner och båda lagen gör mål till det hyfsade oddset 2.90 hos LeoVegas.