Foto: Bildbyrån

Han är Djurgårdens bästa målskytt i år, men har bara fått starta åtta allsvenska matcher. Efter att ha bänkats senast mot Brommapojkarna ryter nu Aliou Badji ifrån.
– Jag förstår inte varför jag sitter på bänken. De bänkar sin toppmålskytt och spelar en ytter som striker. Det är inte okej, säger senegalesen till FotbollDirekt.se.

Efter att Tino Kadewere lämnat Djurgården i somras är Aliou Badji lagets bästa målskytt. Han nätade i bägge Europa League-kvalmatcherna mot Mariupol och har svarat för fyra allsvenska fullträffar – detta trots att han endast startat i åtta ligamatcher. I derbysegern mot Hammarby före landslagsuppehållet byttes Badji in – och avgjorde drabbningen.

Senast hemma mot Brommapojkarna (förlust 0-1) inledde Badji dock återigen på bänken – och för FotbollDirekt berättar senegalesen om besvikelsen.

– Jag är så arg. Jag förstår inte varför jag sitter på bänken. Jag är lagets toppmålskytt, så jag kan inte förstå det. Jag är arg, verkligen arg, säger han till FD.

Har du pratat med tränaren Özcan Melkemichel om det här?

– Ja, de vet att jag är arg. Jag vet inte vad de planerar, men jag förstår inte. Jag är inte glad.

Nio omgångar återstår av årets allsvenska. Djurgården ligger sjua i tabellen med hela tio poäng upp till Europaplats.

– Det är inte tillräckligt bra. Vi behöver spela bra och göra mål, säger 20-åringen och fortsätter:

– Jag kämpar varje träning och jag försöker hjälpa mina lagkamrater att göra mål. Jag förstår inte varför jag sitter på bänken. Jag tycker att jag spelar bra när jag får chansen. Det här är inte okej, jag är verkligen arg.

Varför tror du att du inte får spela?

– Jag vet inte vad jag ska säga, jag är så besviken. Vi vill vinna, men bänkar lagets toppmålskytt. I ställer spelar en ytter som striker. Jag kan inte förstå det. Det är inte okej.

Fotnot: Intervjun gjordes i söndags kväll efter matchen mot Brommapojkarna.