I går fick Mikael Stahre sparken från MLS-klubben San José Earthquakes. På sociala medier hoppas en del Blåvittfans att få Stahre tillbaka. Men med Mats Gren som sportchef finns det ingen chans.
– Vi hade blivit tvåa, sålt spelare för dyra pengar, men jag fick ändå sparken, säger han till Sportbladet.

MLS-äventyret blev kort för Mikael Stahre. Sedan i går är han arbetslös efter att San Josés ledning meddelat att klubben, som gått tungt och ligger i botten, behöver en ny röst.

Stahre säger till Sportbladet att han förvånas över tajmingen i beslutet, men att han snart tror sig ha en ny arbetsplats. 43-åringen stänger inte dörren för Allsvenskan, däremot blir en comeback i IFK Göteborg omöjlig så länge Mats Gren är sportchef.

– Med nuvarande sportchef så är det större chans att jag blir president i USA, säger han till Sportbladet.

– Vi hade blivit tvåa, sålt spelare för dyra pengar, men jag fick ändå sparken. Jag var uppenbarligen ingen favorit hos sportchefen.

Stahre var tränare för Blåvitt mellan 2012-2014. 2013 vann IFK Göteborg Svenska cupen med Stahre vid rodret. Han har förutom tiden i AIK, Blåvitt och Häcken hunnit med utlandsäventyr i Grekland (Panionios) och kinesiska Dalian Aerbin.

– Man får se varje klubb separat. Grekland var kaos. Det var otroligt många tränare som fick sparken. Att överleva som tränare 1,5 år i Kina är inte illa. Jag fick gå när vi låg en poäng från uppflyttning, som var mitt uppdrag, och med IFK Göteborg hade vi precis slutat tvåa, säger han till Sportbladet.