Foto: Bildbyrån

I början av april gav Jesper Nyholm sin första intervju efter sitt svåra benbrott (Expressen). Då bekräftade han tiotalet operationer. I dag kan FD avslöja att den hårt drabbade AIK-stjärnan är nyopererad – med hoppfullt resultat.

Den 11 april gav han sin första intervju. Då hade det gått en månad sedan han så dramatiskt skadat sig i en cupmatch mot Örebro. Det lät då närmast tröstlöst och karriären såg ut att vara allvarligt i fara.
”Nio eller tio operationer tror jag det blev totalt”.

Det var Jesper Nyholms första ord om vad han efteråt tvingades gå igenom av ingrepp efter de otäcka bilderna mot ÖSK.

Sedan dess har han mestadels omgärdats av tystnad men nu kan FotbollDirekt avslöja att rehab länge gick framåt, utan komplikationer.
Men så för några veckor sedan så ansåg läkarna att en ny operation behövdes. Läkningen visade sig trots allt inte ha fallit ut till 100 procent.

LÄS: AIK MISSNÖJD MED SÄLJRESULTAT – JAGAR STÖRRE SIFFROR

Det nya ingreppet skedde, enligt FD.s uppgifter, så sent som i går på St Görans sjukhus i Stockholm och enligt FotbollDirekts källor så talar de första rapporterna om att ingreppet är lyckat. Man plockade bland annat bort två skruvar för att göra benet lite mer ”sviktbart” så benet kan läkas snabbare.

Nu är prognosen avsevärt bättre för Nyholm och om läkningen håller tätt denna gång så ska han kunna vara friskförklarad om cirka tre månader och då bli aktuell för löppass – och ytterligare lika mycket tid senare kunna träna fotboll fullt ut igen. Om allt går som det ska.

Den närmaste tiden kommer nu den 25-årige försvararen att gå på kryckor.