Foto: Bildbyrån

Kalmar-AIK den 11 november – en match där Gnaget kan spela hem SM-guldet. Intresset är enormt för matchen på Guldfågeln Arena, inte minst från AIK-håll. Nu reagerar AIK-fans på höga biljettpriser från Kalmar.
– Det handlar om utbud och efterfrågan, vi hade kunnat höja priset ännu mer, säger Kalmar FF:s marknadschef Anders Klevsand till Barometern.

AIK leder allsvenskan med nio omgångar kvar. Ett guld kan redan vara säkrat när man möter Kalmar FF borta i slutomgången, men det kan också vara matchen då allting avgörs.

De första 3 500 biljetterna som tilldelades AIK gick åt direkt – enligt KFF sålde biljetterna slut på två timmar. Ytterligare 1 000 AIK biljetter har sålts, och i dag onsdag släpptes de sista biljettena exklusivt för AIK-publiken släpptes under onsdagen. Till ett pris på 695 kronor per biljett. Då får man en plats i anslutning till AIK:s bortaklack, en dricka och en wrap.

En prislapp som fått AIK-anhängare att reagera på sociala medier. Kalmar FF:s marknadschef Anders Klevsand svarar på kritiken – han säger att ordinarie pris på sektionen är 475 kronor.

– Nu får de en wrap och dricka också. Det blir väldigt tryck de här matcherna och vi vill minska köerna till kioskerna och självklart vill vi sälja också, säger han till Barometern.

Barometern: Men ni har ändå skruvat upp priserna rejält?

– Man ska inte dölja att allt i slutändan handlar om utbud och efterfrågan. Vi hade kunnat höja priset ännu mer, men det här är ändå relativt okej tycker jag, säger Anders Klevsand.

AIK:s biljettansvarige Fredrik Söderberg säger att man trots allt är tacksamma gentemot KFF. Vanligtvis har bortalaget rätt till 10 procent av arenans platser. Här har man fått långt mycket mer än det. Mellan 4 500 och 5 000 AIK:are väntas vara på plats.

– Det är Kalmar FF som sköter försäljningen av sitt eget evenemang. Vi inom AIK fick möjligt att kommunicera ut en biljettlänk som gick direkt till KFF:s biljettsystem via våra kanaler. Det gjorde vi primärt av IT-tekniska skäl, då Kalmars sida riskerade gå ned av trycket annars, säger han till FD och fortsätter:

– Vi har inte fått någon info om priser, och det är de inte skyldiga att ge oss det heller. Och vi kan inte ha några synpunkter på det. Jag vet att när de släppte upp de första biljetterna till våra sektioner till samma pris som för deras vanliga matcher. De har gett fler biljetter till AIK än vad de behövde göra. Och det är vi tacksamma för naturligtvis.