Vad händer med Kennedy Bakircioglu efter karriären som nu bara är en och en halv månad bort? Fortsätter han i en annan klubb eller går han in i Bajens organisation?, något flera källor för FD gör gällande.
– Vi har en dialog, jag och Kennedy. Jag kan säga att det handlar om ett större projekt Kennedy vill driva och som har kopplingar till Hammarby, berättar vd Henrik Kindlund för FotbollDirekt.se.

Hur kommer livet i Hammarby att se ut efter Kennedy Bakircioglü?
Snart får Bajen känna på det när den 37-årige stjärnan avslutar en Hammarbykarriär som startade redan 1999.
En otrolig räcka år är på väg mot sina sista veckor men Bajenlegenden står knappast rådvill. Flera oberoende källor gör nu gällande för FD att man Hammarby och klubbikonen diskuterat en central plats i organisationen.

Vd Henrik Kindlund bekräftar pågående samtal men ger delvis en annorlunda bild. Saker är i görning mellan parterna men främst genom ett hemligt projekt.
– Det är klart att vi vill ha Kennedy och det är oerhört viktigt för Hammarby att ha en stark framtida relation med honom men det stora grejen för honom nu är ett större projekt med kopplingar till Hammarby, avslöjar VD:n för FotbollDirekt.se.

LÄS: VILL PRESSA HAMMARBY

– Det finns ingenting bestämt och jag kan inte berätta mer. Men jag kan bekräfta att han jobbar på ett hemligt projekt och att vi finns i en utkant av det. Exakt hur det ser ut och hur det utvecklas kan jag däremot inte gå in på just nu.

Omkring 250 matcher för Hammarby sedan 1999 är förstås hårdvaluta så väl symboliskt som erfarenhetsmässigt – ett namn som spelat i La Liga för Santander, för Ajax i Holland och Iraklis i Grekland.
Ja, det är lätt att förstå att Bajen försöker hitta sätt att använda stjärnan direkt efter den karriär som nu snart är slut.
– Vi måste ha en stark relation till Kennedy. Det är viktigt för Hammarby Fotboll. Och vi vill, lika mycket som vi behöver. Sedan ska man komma i håg att det här är en kille som kört järnet i 20 år och kanske behöver lite tid på sig, lite lugn och ro efter karriären, säger Kindlund och förmedlar fler tankegångar kring stjärnan:

– Det blir speciellt och det är klart att vi känner ett stort ansvar för att göra hans avsked så stort som möjligt. Exakt vad kan jag inte säga men vi planerar flera speciella saker de två-tre sista veckorna.

Hur känns det att planera för livet i Hammarby – efter hans karriär?
– Ja, du….(pustar)…jag vet inte. Det känns ju som att han alltid varit här. Jättemärklig känsla. Kom i håg att han startade redan 1999. Det är tusan längre än hur länge många av våra fans har levt, säger han och skrattar:
– Det enda jag vet är att Hammarby och Kennedy ska ha med varandra att göra för många år framåt, avslutar Hammarby-basen.