På torsdag drar Europa League-gruppspelet igång. Och vi har ett svenskt lag med – Malmö FF. Att de ska vinna rubbet känns dock otroligt, så vi går igenom topplagens chanser istället. 

De ungefärliga oddsen har vi hämtat från några av de största spelbolagen i världen som erbjuder spel på Europa League. Hos de flesta av dem hittar du även Free Spins och Black Jack.

 

Chelsea har klassen!

Chelsea är en klubb som ju ”egentligen” ska spela Champions League men efter ett misslyckat fjolår får man nöja sig med Europa League den här gången. Senast London-laget spelade Europa League var våren 2013 och då lyfte man bucklan – givetvis finns tillräckligt med klass för att göra om den bedriften. Laget har fått en strålande start på säsongen under nye, profilstarke tränaren Sarri och tar Chelsea turneringen på allvar, ja då kan man mycket väl gå hela vägen igen.

Ungefärligt odds på Chelsea: 6,00.

 

Emery älskar Europa League…

Arsenals status har onekligen varit fallande de senaste säsongerna och i våras var man inte ens nära att kvala in till Champions League. Därför är det, precis som ifjol, Europa League som gäller – och det har nye tränaren Unai Emery knappast någonting emot! När Emery var i Sevilla lyckades han med jättebedriften att tre gånger vinna turneringen och räkna med att han nu även vill föra Arsenal hela vägen. ”Emery-effekten” gör Arsenal till en seriös utmanare!

Ungefärligt odds på Arsenal: 9,00.

 

Milan behöver framgång

Precis som exempelvis Chelsea och Arsenal är Milan ett lag som i grund och botten borde vara i Champions League. Så är dock inte fallet och Milan är inte direkt i position att ”lattja bort” Europa League – få klubbar är i lika stort behov av framgång som de rödsvarta. Kan Higuain bli den skyttekung som Milan hoppas på blir man genast betydligt giftigare och med rätt inställning kan Milan absolut bli en faktor att räkna med i Europa League.

Ungefärligt odds på Milan: 22,00.

 

Betis tas på allvar!

De spanska lagen har överlag dominerat stort i Europa League och skickar starka representanter även denna gång – bland annat Real Betis, en klubb på given frammarsch. Förra säsongen var den bästa på väldigt länge och nu har truppen förstärkts ytterligare. Spel i Europa är inte direkt vardagsmat för Betis och det borde definitivt bli full satsning på turneringen – då blir ett högkapabelt Betis definitivt en outsider att flagga för!

Ungefärligt odds på Betis: 45,00.

 

Malmö FF avancerar?!

Att lira Malmö FF som vinnare av Europa League vore onekligen magstarkt – men visst kan det åtminstone bli avancemang från gruppen! Besiktas, Genk och Sarpsborg är en svår men på intet sätt omöjlig lottning och som Malmö FF har sett ut sedan sommaruppehållet går det verkligen att vara optimistisk. Kunde Östersund gå vidare förra hösten kan Malmö FF gott och väl göra det nu!

Ungefärligt odds på Malmö-avancemang: 2,85.