• Publicerat 16 september
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Simon Thern hade första halvlekens bästa chans hemma mot AIK, men trots 0-0 i paus oroas inte Norrköpingsstjärnan över att inte lyckas få hål på serieledarna.
– Nej, jag är inte orolig. Det känns som att vi har nycklarna för att såra dem, säger Thern till Cmore. 

Nio poäng skiljde på förhand mellan tabellfyran Norrköping och serieledande AIK. Därmed ett ”Peking” som är piskat att vinna i dag på Östgötaporten för att på allvar haka på i guldstriden.

Den första halvleken slutade 0-0. Bästa målchansen hade tidigare Gnaget-spelaren Simon Thern, som i den 40:e minuten dribblade sig förbi AIK-försvarare och sköt mot första krysset vid straffområdeslinjen, men Oscar Linnér fick upp en hand och svarade för en fantastisk räddning uppe i krysset.

– Det kändes som att den var på väg in, men det var en jävla fin räddning av Oscar, det får man ge honom, säger Thern till Cmore.

I slutet av maj spelade AIK och Norrköping 3-3 på Friends Arena. Då räddades de svartgula av ett sent kvitteringsmål efter att Östgötalaget vänt 0-2 till 3-2. Simon Thern räds inte Gnaget nu.

– Vi har ganska mycket boll. Kanske inte så många chanser, men det känns liknande som på Friends. Jag är inte orolig, det känns som att vi har nycklarna för att såra dem.

Uppdaterat: Norrköping vann med 2-0 efter dubbla mål av just Simon Thern. Läs mer HÄR!