• Publicerat 16 september
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Norrköping greppade det sista halmstrået i guldstriden genom att besegra AIK på hemmaplan med 2-0. FD:s Casper Nordqvist ger nedan sin syn på matchen.

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER NORRKÖPING – AIK 2-0

Till sist bröts AIK:s segersvit. Rättvist?

– Jag tycker det. AIK var inte dåliga, men detta var en uppvisning från Norrköpings sida. Matchhjälten Simon Thern konstaterade efteråt att hans lag var bättre i första halvlek, trots att mittfältarens två mål kom i andra – och det säger ju en del. Den andra halvleken kontrollerade ”Peking” på ett bra sätt och nu är de tillbaka in i guldstriden på allvar!

Du nämnde matchhjälten Simon Thern. Svar på tal mot AIK!

– Ja men verkligen. Lite av en gåta att han inte fick det att lossna i Gnaget i fjol. Speltiden från Rikard Norling var ganska knapp, detta trots att duon firade stora triumfer ihop i MFF… Jag pratade med Norling inför detta möte och han varnade just för Thern: ”Simon är en fantastiskt duktigt spelare. Han är en av dem som vi förbereder oss mest för hos motståndarna och som vi behöver ha koll på”, konstaterade AIK-tränaren. Norling fick rätt, men Thern gick ändå inte att stoppa! Inte bara två fina mål, utan väldigt bra i spelet ihop med Alexander Fransson på mitten.

Kan Norrköping vinna SM-guld?

– Javisst, nu är det ju bara sex poäng upp till serieledande Gnaget – och då har AIK tuffa möten kvar som Hammarby och Malmö hemma. När Norrköping är bra är de fruktansvärt bra. De har haft sina dippar i år och visar de sig formstarka under hösten blir de farliga!

AIK då, varför vann de inte?

– Tja, jag tycker som sagt inte att de var dåliga, men någon gång skulle första förlusten komma och det är inte skämmigt att åka på pumpen mot ett bra Norrköping. Det viktiga nu är ju att de INTE förlorar mot Hammarby på söndag. Vi får räkna med att Bajen besegrar Sirius i morgon, och då skiljer det bara två poäng inför superderbyt nästa helg. Så ja, ni fattar själva hur viktigt det är för de svartgula att antagonisten från Söder inte tar en trea på Friends.

Men visst finns det ett litet glädjeämne i AIK efter Norrköpingsmatchen ändå?

– Ja, det är ju att samtliga sex spelare som riskerade avstängning mot Norrköping klarade sig från varning – vilket gör att Per Karlsson, Sebastian Larsson, Kristoffer Olsson, Rasmus Lindkvist, Enoch Kofi Adu och Henok Goitom alla kan spela derbyt!