Foto: Bildbyrån

Spanska Huesca verkar inte släppa tanken på Saman Ghoddos. La Liga-klubben meddelar att man nu inväntar svar på den Fifa-anmälan man hävdar att man gjort.

Saman Ghoddos besökte i början på augusti SD Huesca, som är nykomlingar i spanska La Liga. Han fångades på en bild där han skrev på ett papper. Enligt klubben var det ett kontrakt, men Östersund har tillbakavisat att man hade någon som helst deal med Huesca.

Ghoddos och Östersund gjorde senare klart med Amiens i franska Ligue 1. Därefter har Huesca rasat och hotat ta ärendet till Fifa – man anser att man har en överenskommelse med både klubb och spelare.

FD skrev i slutet augusti att Ghoddos lurades skriva på ett papper han inte förstod innebörden av. Allt var skrivet på spanska och ingen tolk fanns på plats för att översätta åt honom. Det bekräftades senare av ÖFK-ordföranden Daniel Kindberg, vid klubbens medlemsmöte.

Ghoddos har sedan dess debuterat för Amiens och gjort sitt första mål i Ligue 1. Och franska L’Équipe har uppgett att det inte ens finns någon anmälan hos Fifa från Huesca.

Men spanjorerna tycks inte kunna släppa att man gått miste om Ghoddos.

Vid ett möte inför lagets historiska första hemmamatch i La Liga (i kväll mot Rayo Vallecano) så hölls ett möte, och där deklararerade Huescas generaldirektör José Ortas att det finns en anmälan som man väntar svar på.

Enligt flera spanska medier, som Lavanguardia och Sportaragon, så stod Ortés fast vid att det finns en anmälan.

Han sade enligt dessa medier att det finns en överenskommelse med både Ghoddos och ÖFK, att spelare klarade läkarundersökningen och skrev på ett kontrakt. Huesca inväntar nu svar från Fifa, skriver de.