• Publicerat 14 september
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Han har gjort succé i IFK Göteborg i år. Nu uppger Sportbladet att holländska giganten Ajax är intresserade av Giorgi Kharaishvili.

Det var i vintras som Giorgi Kharaishvili landade i IFK Göteborg på lån från georgiska Saburtalo. Blåvitt har en köpoption som de kan använda fram till 30 november.

22-åringen har gjort succé i Blåvitt och är lagets bästa poängspelare med fem mål och fyra assist. Nu uppger Sportbladet att holländska giganten Ajax är intresserade av spelaren, men Blåvittfansen kan andas ut.

– Jag vill stanna i IFK Göteborg. Jag trivs väldigt bra här. Allsvenskan och Sverige är bra nivå för mig nu, säger Kharaishvili till tidningen och fortsätter:

– Men i framtiden skulle jag gärna flytta vidare utomlands om det fortsätter att gå bra för mig.

Sportchefen Mats Gren är medveten om att det finns andra klubbar än Blåvitt som vill ha georgiern.

– Ja, det har nått oss också, och det kan man förstå. Jag vet att det har varit klubbar här och tittat på honom. Om vi använder vår option kan ingen annan klubb ta honom före oss, konstaterar han för Sportbladet.