• Publicerat 14 september
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Ett ynka poängtapp efter VM-uppehållet. Det är Malmös facit i allsvenskan. Det poängtappet kom hemma mot Östersund (1-1), en insats tränaren Uwe Rösler ändå är lyrisk över.
– Det var vår mest imponerande match sedan jag kom till klubben, säger tysken till Kvällsposten. 

Malmö FF kan inte sluta vinna i allsvenskan efter VM-uppehållet. Bortsett från 1-1 hemma mot Östersund har det blivit idel segrar med tränaren Uwe Rösler vid rodret och tack vare detta ligger skåningarna fyra i tabellen, bara två poäng från Europaplats.

Just ”nederlaget” mot Östersund var annars en match som MFF skulle ha vunnit, vilket till och med ÖFK-spelarna själva erkände efteråt. Skåningarna var det klart bättre laget och inför returmötet i Jämtland under lördagen minns Rösler tillbaka på insatsen i Malmö på smått lyriska manér.

– Jag sa till killarna i morse när vi satte ihop matchplanen i videorummet. Hur bra matchen mot Östersund var, med och utan boll. Speciellt utan boll. Och det var vår mest imponerande match sedan jag kom till klubben, säger tysken till Kvällsposten och fortsätter.

– Vi var ett lag som spelade rock and roll. Vi var verkligen bra. Vi fick inte belöningen i slutändan med tre poäng så nu ska vi ta de tre poängen hos dem i stället.

Det är snart två veckor sedan MFF spelade allsvensk match. Nu efter Östersundsfighten väntar Genk i Europa League-gruppspelet på torsdag och under hösten kommer matcherna att dugga tätt.

– Nu börjar vi om från noll igen. Nu startar vi andra perioden med sju matcher på 24 dagar, kommenterar Rösler.