• Publicerat 14 september
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping har haft utsålt en gång på hemmaplan i år, detta mot Hammarby. När nu AIK gästar på söndag ser det återigen ut att bli lapp på luckan.

För en månad sedan tog IFK Norrköping emot Hammarby på Östgötaporten. Toppmötet såldes slut, första gången i år som ”Peking” spelade inför fullsatta läktare på hemmaplan.

Nu när serieledande AIK gästar Norrköping på söndag är det en match tabelltrean bara måste vinna, detta då de har hela nio poäng upp till Gnaget.

Intresset för söndagens drabbning är mycket stort och likt Hammarbymatchen i augusti ser det återigen ut att bli lapp på luckan. 15 300 är maxkapaciteten för helgens möte, och med två dagar kvar återstår bara ett par hundra biljetter.

– Det har varit väldigt bra tryck. Normalt sett är kapaciteten 1000 personer till. Nu har vi gjort några säkerhetszoner och sålt drygt 14 700 biljetter, säger IFK Norrköpings evenemangsansvarige Mårten Jacobsson till Fotbollskanalen.

Är man anhängare till AIK och vill stå bland de tillresta supportrarna ser det mörkt ut, detta då dessa 2 900 biljetter såldes slut snabbt.

– Av de 2900 biljetterna är det 2000 på ståplatsläktare. Det är nästan bara Stockholmslagen som brukar lyckas fylla upp en sektion. Men alla biljetter som vi tilldelat AIK är slutsålda, säger Jacobsson.