Foto: Bildbyrån

Nahir Besara var nära en flytt till Qatar-klubben Al-Khor – men i går stod det klart att det int blir någon övergång. Nu ryter Besara till mot Örebro:
– Jag är besviken, och jag känner mig sviken av ÖSK, säger han till Nerikes Allehanda.

Nahir Besara flög ner till Qatar för att göra klart med Al-Khor – men i går stod det klart att det inte blir någon flytt för ÖSK:s playmaker.

Besara är nu tillbaka i Sverige, och han är besviken på ÖSK:s agerande. Det ska ha rört sig om en övergångssumma på 3,5 miljoner kronor för Besara som hade kontrakt med ÖSK säsongen ut.

Besara säger till Nerikes Allehanda att allt var klappat och klart innan han åkte ner. Han skulle ner och göra läkarundersökning och skriva på för Al-Khor. Det bud klubben från Qatar kom med var inte förhandlingsbart säger han, och han hade själv gjort klart för ÖSK att han bara tänkt resa ner om de tackade ja till Al-Khors första bud. Vilket ÖSK ska ha sagt ja till.

– Jag sa till ÖSK dagen innan jag flög ner, jag har det på sms, att övergångssumman inte är förhandlingsbar. Jag vill ha ett ja eller ett nej, annars åker jag inte. De sa ”ja, åk dit”. Alltså trodde jag att det var klart mellan klubbarna, säger Besara till NA.

– Jag bad om att få det på papper från ÖSK, att de godkände budet, så att jag kunde ta med det ner. De lovade, men jag fick inget papper.

När han sedan var på väg ner så fick han nya uppgifter:

– När jag sitter på planet får jag veta att ÖSK lämnat ett nytt bud till Al-Khor, med diverse klausuler som gör att jag kostar nästan dubbelt så mycket. Det gjorde att klubben i Qatar drog sig ur. De hade lämnat ett bud, vilket inte var förhandlingsbart. ÖSK godkände det genom att låta mig åka ner.

Besara är besviken på hur ÖSK agerat, och han är nu tveksam till en förlängning av det utgånde kontraktet.

– Ja, det är jag. Jag var väldigt noga med att jag inte ville åka om ÖSK inte var okej med det bud som fanns. Och väldigt tydlig med att det bud som fanns inte var förhandlingsbart. Jag är besviken, och jag känner mig sviken av ÖSK.

– Jag kommer att spela de matcher som är kvar av säsongen här i ÖSK. Jag älskar laget, mina medspelare, tränarna. Jag kommer att ge allt för dem, säger han och tillägger att det som hänt nu ”absolut påverkar hur jag ser på framtiden”.