Foto: Bildbyrån

Saman Ghoddos till Amiens – det ger klirr i kassan för Östersund, men också för en av hans tidigare klubbar. Forna allsvenska klubben Syrianska cashar enligt FD:s uppgifter in runt fyra miljoner kronor på Amiens-övergången.
– Jag kommenterar inga summor. Men visst innebär det en hel del för oss ekonomiskt, säger Syrianskas sportchef Can Melkemichel till FotbollDirekt.se.

Saman Ghoddos blev i augusti klar för Amiens.
Östersund sålde stjärnan till den franska Ligue 1-klubben. Olika uppgifter om övergångssumman har florerat, allt mellan 40 och 60 miljoner kronor. Stora pengar till Östersund, men det finns fler svenska klubbar som tjänar på övergången.

Saman Ghoddos fick ett större genombrott med Syrianska i superettan 2015, och han lämnade sedan för Östersund under vintern. Syrianska skrev då in en vidareklausul, när ÖFK köpte loss honom.

Enligt uppgifter till FotbollDirekt så står det nu klart vad Syrianska får för övergången, knappt tre år efter att Ghoddos lämnade. SFC får runt fyra miljoner kronor för stjärnans flytt till Amiens. Stora pengar för Syrianska, som numera är nere i division 1 efter tre år i allsvenskan (2011-2013) och fyra år i superettan.

Klubbens sportchef Can Melkemichel vill inte kommentera FD:s uppgifter, men säger att han nu är informerad om vad Amiens-transfern innebär ekonomiskt för hans klubb.
– Jag kommenterar inga summor. Men visst innebär det en hel del för oss ekonomiskt, säger Melkemichel till FotbollDirekt.se.

– Vi får en bra slant. men det är inte så att det är något som räddar vår ekonomi för många år framöver. Visst är det bra för oss, men främst är det kul för honom att han tagit nästa steg.

Syrianska ligger tvåa division 1 Norra, och satsar på snabb återkomst i superettan. Oavsett vad man får för Ghoddos så är det inget som klubben kan använda i toppstriden i serien.

– Nej, vi kan ju inte värva mer i år. Och sedan är det också så att vi inte får alla pengarna på en gång. De (Östersund) har ju också ett avtal med den här klubben (Amiens) där de får pengar i olika delbetalningar. Så när de får in pengar så kommer det vidare till oss. Vi kommer få pengar i omgångar.