Patrick Ekwall är klar som ny krönikör för FotbollDirekt. Ekwall och allsvenskan. På FD. Flera gånger i veckan. Sveriges i dag kanske mest erfarne aktive fotbollsjournalist exklusivt med krönikor för FD:s läsare. Start nu på söndag.
”Det ska bli skitkul att skriva om Allsvenskan på mer aktuell basis. Det var extremt längesen jag gjorde det”.

Ett av Sveriges största fotbollsjournalistiska namn går till FotbollDirekt.se.
Patrick Ekwall har på många vis tillsammans med som exempelvis Olof Lundh varit det mest profilerade inom svensk fotbollsbevakning senaste 10-12 åren.
Man ska komma i håg att det här är ett namn som började på TV4 redan under 1990-talets första hälft.

Och lika mycket som han själv skapat uppmärksamhet kring sitt sätt att jobba och bevaka svensk fotboll, lika omskriven har han själv blivit. Det är en person som lyckats hålla sig själv ständigt aktuell på ett sätt som inte är många förunnat i en bransch där folk är utbytbara som fnöske.

Det är onekligen en stor personlighet som nu kommer att bli en stor del av FD:s allsvenska bevakning, Ekwall som nu senast har setts på Sport-Expressens sidor är nu alltså överens med ESMG (FotbollDirekts ägarbolag).

En skånsk stridbar 53-åring som inte minst, kanske mer än någon annan, kommit nära vår störste Zlatan Ibrahimovic – och så har han väl gjort alla landslagets mästerskap sedan 20 år tillbaka?!

Och nu blir det alltså som en allsvensk comeback för Ekwall och det blir det genom krönikor flera gånger i veckan – med start nu på söndag.

Ekwall som ett nytt ansikte utåt tillsammans med Magnus Österberg, före detta scout för Tottenham i Skandinavien,

För mig personligen så imponeras jag alltid av människor som förmår att göra något, oavsett vad det än är, till en livsstil, att leva någonting fullt ut. Känslan av att just det livet man valt är som på liv och död.
Jag tror inte många förstår så mycket som krävs att alltid, alltid synas som exempelvis Ekwall gjort nu över flera decennier och kring allt detta, våga vara stridbar.

Extra tongivande blir det här också i en bransch med en sådan utbredd sjuka; unga människor som ofta går före erfarenhet.
Skrattretande ung ålder på många sportredaktioner – otroligt viktigt överhuvudtaget med erfarna namn som står som stark motvikt.
Som i USA där senior erfarenhet värdesätts på ett helt annat sätt. För mig finns ingenting som slår erfarenhet hos en person som fortsätter att hålla sig update. Ingenting.

FotbollDirekt har allt sedan nystarten under NewsMe och nu ESMG haft en konstant tillökning av läsare. I dag har vi toppnoteringar på över 100 000 unika läsare i veckan, liksom över 800 000 sidvisningar.

En tiodubblad utveckling sedan den där nystarten 2011.

På söndag i premiärkrönikan ifrågasätter han allsvenskans kvalité, trots flera nya stora namn som kanske aldrig historiskt – och så väl Malmö FF som AIK med historiska satsningar på tillsammans över 100 000 000 bara det senaste året.

Redaktionen med Anton, Lennart, Casper, Magnus och ESMG:s ledning hälsar mister Ekwall välkommen.