Foto: Bildbyrån

På måndag tar Sirius emot Hammarby i Uppsala. För hemmalagets Philip Haglund är det fortsatt speciellt att möta sin tidigare klubb, och han medger en stor utveckling hos de grönvita sedan han lämnade efter 2016 års säsong.
– Det är bara att applådera åt det arbete som föreningen lagt ner. För egen del är det alltid kul att möta Bajen, konstaterar mittfältaren för FotbollDirekt.se. 

Sirius har en poäng ner till det negativa kvalstrecket, Hammarby har fem pinnar upp till serieledande AIK. Det råder inga tvivel om att måndagens möte i Uppsala lagen emellan är en blytung sådan. Hemmalagets Philip Haglund känner dock inte av någon extra press.

– Jag kan inte säga att jag har så mycket ångest inför den matchen direkt, jag tycker bara att det ska bli kul. För egen del är det alltid kul att möta Bajen, de är ett bra lag. Vi kommer visserligen från tre raka förluster, men landslagsuppehållet var välbehövligt för oss och nu har vi fått träna på ordentligt samtidigt som de flesta spelarna nu är skadefria, så det känns bra inför måndag, berättar Haglund för FotbollDirekt.se.

Hammarby kommer närmast från förlust mot Djurgården och nästa söndag väntar AIK i en häftig seriefinal. Om jag säger att ni möter Bajen i ett bra läge, förstår du vad jag menar då?

– Ja absolut, jag fattar. Men jag vettefan… Bajen känns jävligt proffsiga och de är ju väl medvetna om att om de ska slåss om guldet kan de inte ta någon match för givet. De behöver ta tre pinnar i alla matcher då, så jag tror inte att de kommer underskatta oss. Vi möttes ju under VM-uppehållet. Då hade de visserligen inte sin bästa elva med, men vi vann den matchen så jag tror att de nu kommer med en hundraprocentig inställning.

Haglund kom till Hammarby från IFK Göteborg inför 2015 års allsvenska. Under två år var han en viktig spelare på lagets mittfält, men det slutade med två raka elfteplaceringar.

Därefter drog flyttlasset vidare till Sirius för Haglund, som i fjol fick se Bajen sluta nia. Att Stockholmsklubben, med tio omgångar kvar att spela, fortsatt slåss om guldet är något som får 31-åringen att le.

– Det är bara att applådera åt det arbete som föreningen lagt ner och det är jävligt kul att det går så bra för Bajen. Nanne (Bergstrand) tog upp laget från superettan och den vändan där nere tog ju tid. Ska man vara ödmjuk ska man säga att mycket av grundjobbet i klubben lades redan då, sedan är det klart att man nu tagit steg framåt.

Har du några känslor kvar för Hammarby?

– Ja alltså det är fortfarande speciellt att möta Bajen, jag är ju Söderbo. När det kommer till guldstriden är det klart att jag vill att Hammarby tar hem det, men det kommer inte påverka mina insatser på något sätt. Men ja, det är kul när det går bra för Bajen!