Foto: Bildbyrån

Norrköping måste vinna mot AIK på söndag för att utmana Stockholmsklubben om SM-guldet. Då saknas hemmalagets Filip Dagerstål, som åkte på en otäck huvudskada i U21-landskampen mot Turkiet i tisdags.
– Jag mår bra, men man ska vara försiktig med sådant här. Klart det känns surt att missa säsongens hittills viktigaste match, konstaterar mittbacken för FotbollDirekt.se. 

Det var inte bara 0-1-förlusten hemma mot Turkiet i tisdagens EM-kval som gjorde ont för U21-landslagets Filip Dagerstål. Mittbacken kunde inte fullfölja matchen efter att han olyckligt kolliderat med gästernas målvakt och åkt på en huvudskada. Det såg länge otäckt ut, men någon större fara med Norrköpingsspelaren är det inte.

– Jag mår bra. Jag har lite lätt huvudvärk. Jag slog ju i huvudet och svimmade av, så det har varit väldigt enkel träning sedan dess, säger Dagerstål som inte anses redo för spel på söndag då tabelltrean Norrköping tar emot serieledande AIK.

– Det är en säkerhetsåtgärd, men klart det känns surt att missa säsongens hittills viktigaste match. Man ska vara försiktig med sådant här, men jag tror jag kan spela i omgången därpå, konstaterar 21-åringen för FotbollDirekt.se.

Det måste varit läskigt för dig med den där smällen?

– Ja, jag går ju upp i luften och ser inte att målvakten kommer… Men ah, jag vet väl att han ska komma ut där, men klart man tar duellen ändå! Jag får honom över mig. När läkarna kom in kunde jag ändå svara på alla frågor… Eller ja, inte vilken dag det var, men det hade jag inte vetat även om jag inte åkt på smällen, haha!

Med tio omgångar kvar att spela är Norrköping hela nio poäng bakom AIK. Seger på söndag för Östgötalaget är därmed mer eller mindre ett måste. För Dagerstål blir det ett drama att få följa drabbningen från sidan.

– Det kommer bli sjukt nervöst, men jag har stor tro på vårt lag. VI har otroligt mycket kvalitet individuellt. Blir vi bara lite vassare som lag sista tredjedelen blir vi riktigt farliga. När vi mötte AIK i våras (3-3) fick vi ju hål på dem flera gånger, och det är det inte många som får!

Ni har inte gett upp guldet?

– Nej, jag ser ingen anledning till det eftersom det är så många poäng kvar att spela om. Visst, AIK är väldigt starka, men vi slutar inte kämpa förrän det är kört… Men samtidigt, visar det sig sedan att guldet är kört kommer vi inte sluta kämpa för det, för då finns det fortfarande Europaplats att kriga för!

MFF har ju kommit som en argsint noshörning på savannen efter VM-uppehållet och ligger nu bara två poäng bakom er, så ni måste ju svara för en bra höst för att behålla tredjeplatsen.

– Haha exakt, de ångar på rejält. Man har ju bara väntat på att de ska komma tillbaka till sin riktiga nivå, för de är ju ett väldigt bra lag – vilket de visat senaste månaderna.