Hammarby är på väg till Brasilien igen. Det kunde FD nyligen avslöja. Nu står det klart att AIK på sitt håll just nu är på plats nere i Kenya på en ”spionresa”.
– Vår scouting pågår hela tiden både i och utanför Sverige men vi vill inte externt kommentera vad vi gör just nu, kommenterar chefscout Tobias Ackerman för FotbollDirekt.se.

AIK har just nu folk på plats nere i Kenya.
Sedan i början av veckan har bland annat chefscout Tobias Ackerman rest där nere. AIK gör med det nu alltså nya försök i AIK, ett AIK som genom åren scoutat i bland annat länder som Sierra Leone, Ghana och Rwanda.
Annars har Djurgården sett ledande ut de senaste åren och varit aktiva i länder som Sydafrika, Kenya och Zimbabwe och flera succér som slutat med stora försäljningar.

LÄS: HAN VILL INTE ATT AIK TAR SM-GULD

Nu kan alltså AIK vara på gång igen med saker nere i Afrika och denna gång i Kenya. AIK som genom åren haft framgångsrika namn som Mohamed och Teteh Bangura och Kwame Karikari. Från Sierra Leone och Ghana.
Denna gång är det alltså Kenya som gäller, ett land som Djurgården ju inte minst tog Michael Olunga (bilden) i från för några år sedan.

Redan för två år sedan så testade AIK ett kenyanskt namn i Eric Johana Omondi men som inte fick något kontrakt (i dag i BP).

AIK kommenterar sin närvaro just nu nere i ett land med 50 000 000 invånare:
– Vår scouting pågår hela tiden både i och utanför Sverige men vi vill inte externt kommentera vad vi gör just nu, säger AIK:s chefscout till FotbollDirekt.se.

– Vi har tagit ett beslut om att inte kommentera  hur vår scoutingplanering ser ut.

När FD når sportchef Björn Wesström så avböjer han att kommentera uppgifterna.