Joseph Baffo har lämnat Eintracht Braunschweig. Nu är han klubblös och hemma i Sverige – och öppnar för allsvenskan:
–– Jag stänger inga dörrar, först och främst vill jag bara spela fotboll, säger Baffo till Värnamo Nyheter.

Joseph Baffo var med och tog Sverige till guld i U21-EM 2015. Därefter flyttade han till tyska Eintracht Braunschweig. Nu har han lämnat klubben, och är hemma i Sverige där han tränar med moderklubben IFK Värnamo.

Det efter ett tufft år där han förra hösten åkte på en korsbandsskada. Baffo har därefter alltså lämnat sin tyska klubb. Nu är han klubblös fram till vinterfönstret.

– För egen del är det bara skönt att spela fotboll igen, jag spelade ju min senaste match den 25 oktober förra året. Jag tar dag för dag. Jag är helt återställd från mina skador. Nu är det bara att köra på och det känns bra att vara här. Det uppskattar jag, säger Baffo till Värnamo Nyheter.

Baffo har sammanlagt sex allsvenska säsonger bakom sig, i Helsingborg och Halmstad. Han värvades till Helsingborg inför säsongen 2011, och var med och tog klubben till SM-guld det året. 2014 flyttade han till Halmstad, där han spelade fram till Tysklandsflytten 2015. Nu kan han tänka sig en allsvensk comeback.

– Jag stänger inga dörrar, först och främst vill jag bara spela fotboll. Vi får se vad morgondagen har att erbjuda, säger 25-åringen till Värnamo Nyheter.